Českobudějovické Dynamo vydřelo na cestě za postupem důležitou výhru, když doma zdolali předposlední Vltavín 1:0. Po dlouhém dobývání obrany Pražanů zlomil odpor soupeře střídající Jan Hála, který v 78. minutě rozhodl parádní střelou z dálky o výhře Jihočechů.

V sestavě Dynama chyběl zraněný Herzán, kvůli žlutým kartám nebyl k dispozici Hanzlík. Hosté začali svižně, již ve 2. minutě napřáhl po rohu Valíček a jeho střele moc nechybělo. Ve čtvrté minutě bylo domácím ještě hůř. Další roh na přední tyč skončil nedorozuměním domácí obrany a Roman Lengyel hlavou trefil vlastní břevno a následný závar ukončil odkopem Machovec. Po úvodním rohu domácích také mohla padnout branka. Nízký centr Machovce odkopával Krimlák pouze do Klesy, od kterého se míč odrazil na brankovou čáru, kde musel pohotově zasahovat brankář Čaba.

Úvodní čtvrthodinku uzavřel svoji pěknou střelou z těžké pozice Kalod po centru Machovce, ale Čaba byl pohotový. Pak se hra trošku uklidnila a pokračovalo českobudějovické dobývání obranného valu Pražanů. Ti se osmělovali pouze po rychlých brejcích, které ale většinou nebezpečné nebyly. Když se mezi tři tyče nevešel Machovcův trestný kop, platil po poločase bezbrankový stav.

Po změně stran Loko zahrozilo po rychlém brejku, ale střela Podzimka se mezi tři tyče nevešla. Domácí trenéři po hodině hry dvakrát vystřídali, do hry šli Jan Hála s Fundou, ale ani jejich přítomnost na hřišti obraz hry nezměnila. Jihočeši marně dobývali defenzivní blok soupeře a byli v křeči. Dynamo se dočkalo v 78. minutě. Po řadě zmatků se k míči dostal Jan Hála, obešel dva soupeře a parádní ranou rozvlnil síť.

V závěru už Dynamo ani nepustilo soupeře do pořádného tlaku a důležité tři body si pohlídalo.

Hráčské statistiky

JMÉNO G AS SB SM ST RH OF FL FN ŽK ČK
Křížek Zdeněk                      
Hála Martin (73.)               1 1 66.  
Lengyel Roman     1 1         1    
Deli Simon               3      
Machovec Jaroslav       1   3   1 1    
Klesa Michal     1           1    
Brunclík David (57.)               2 2 52.  
Benát Petr       1   2     1    
Chmelo Rastislav     1 1       3      
Linhart Zdeněk (57.)       1     1 1      
Kalod Richard     1       2 1 4    
Hála Jan (57.) 1   1         1      
Funda Jiří (57.)                      
Wermke Roman (73.)             1        
Legenda: G - góly, AS - asistence, SB - střely na bránu, SM - střely mimo, ST - střely do tyče, RH - rohy, OF - ofsajdy, FL - fauloval, FN - faulován, ŽK - žluté karty, ČK - červené karty

Fotogalerie


Ohlasy trenérů

Luboš Urban (trenér Dynama): "Fotbal je o gólech, my jsme jeden dali, soupeř žádný. Co říci k našemu výkonu? Klukům nemohu upřít snahu, ale bylo to hektické a splašené. Hráli jsme na dva útočníky a po změně stran jsme to oživili mladíky. Nakonec to dopadlo tak, že nás spasil sedmnáctiletý Jan Hála. Zaplaťpánbůh za tři body, ale výkon nebyl ideální."

 

Radek Kronďák (sportovní manažer Vltavínu): "Těžko se mi to hodnotí. Vzhledem k našemu výkonu jsme si bod zasloužili. V naší situaci by byly body na hřišti Budějovic zázrak, ale nebyli jsme jim daleko. Prošla do sítě jedna střela z dálky, co se dá dělat."