Hlavně žádné podcenění! Jihočechy čeká po úvodních těžkých kolech na úvod jara papírově slabší soupeř z Vltavínu. Dynamo však nesmí nováčka soutěže podcenit a potvrdit cenné tři body z Ústí nad Labem domácí výhrou. Duel startuje v pátek v 18 hodin na Střeleckém ostrově.
FK Loko Vltavín
Rok založení:1898
Trenér:Milan Knížek
Hvězdy týmu:Hájek, Pávek, Čaba
Největší úspěchy: Postup do druhé ligy (2012/2013)
Posledních pět let:
2008/09 - Divize (1. místo)
2009/10 - 3.liga (7. místo)
2010/11 - 3.liga (7. místo)
2011/12 - 3.liga (9. místo)
2012/13 - 3.liga (1. místo)
Stadion: Stadion Na Plynárně, 1500 diváků
Klubové barvy:Zelená a bílá
Internet: www.lokovltavin.cz

Preview

Loko Vltavín jako nováček ve druhé nejvyšší české fotbalové soutěži srdnatě bojuje o záchranu. Pražané mají po dvaceti kolech na svém kontě šestnáct bodů za čtyři výhry, čtyři remízy a dvanáct proher. V tabulce jsou na patnácté příčce o dva body před střížkovskými Bohemians, ale na trio soupeřů před sebou (Zlín, Třinec, Vlašim) ztrácejí již pět bodů. V posledním utkání Pražené vyválčili bod z domácího utkání s na jaře dosud neporaženými Pardubicemi.

Vltavín je nejhorším celkem na hřišti soupeřů, když z deseti utkání vyhrál pouze ve Zlíně a ostatní zápasy prohrál. V celku kouče Milana Kňížka se nenachází příliš známých fotbalových jmen. Ani mezi střelci nenajdeme hráče Vltavínu příliš vysoko, shodně dvě branky vstřelili Michal Pávek, Pečeňa, Klán a Předota. Tři čistá konta vychytal Ladislav Čaba, dvakrát za svá záda míč nepustil Ondřej Pávek. V podzimním střetnutí obou pátečních soupeřů uspělo Dynamo, které v Praze zvítězilo vysoko 5:0.

Poslední zápas Vltavínu ve FNL:
Loko Vltavín - FK Pardubice 0:0
ŽK: Pospíšil, Němeček (oba PAR). Rozhodčí: Váňa - Zeman, Kotalík. Diváků: 762.
Sestava Vltavínu: Čaba - Valíček, Komárek, Hájek, Čermák - Láncz, Mařík, Podzimek, Nulíček (71. Klán), Ptáček - Hodas (85. Očovan).

Dynamo minulý týden zvládlo veledůležité utkání v Ústí nad Labem, kde po obratu ve druhé půli bralo všechny tři body. „S výhrou z Ústí jsme samozřejmě velmi spokojeni. Začali jsme dobře, ale pak soupeř přebral iniciativu a museli jsme udělat nějaké změny. Hráli jsme na dva hroty, riskovali jsme a vyplatilo se to. Dokonali jsme obrat, vezeme tři body, a to je důležité,“ chválil si po utkání na severu Čech kouč Luboš Urban.

Online nákup vstupenek:
Vstupenky na utkání Dynamo – Vltavín si můžete koupit zde v online předprodeji. Na utkání platí jednotné vstupné 50 Kč, o čemž se můžete více dočíst v tomto článku. Současně probíhá i akce, kdy si během „Happy hour“ můžete zakoupit vstupenky na páteční duel pouze za pouhých 20 Kč.
Událost na facebooku:
K utkání se můžete přidat i na facebooku, kde je na oficiálním facebookovém profilu Dynama vytvořena událost k pátečnímu klání.

Nyní čeká Jihočechy papírově slabší soupeř, ale o podcenění nemůže být řeč. „Jak se říká, běhat umí každý. Také Vltavín v několika zápasech ukázal, že má svou sílu. Hráči ukázali, že nejsou žádní nazdárci a dokázali například vyhrát ve Zlíně. Musíme do toho domácího zápasu vlítnout naplno a nesmíme čekat na to, až zase dostaneme gól. Musíme dát dva nebo tři góly, aby bylo hned po zápase a hrálo se nám dobře,“ vyzývá Martin Hála, střelec vyrovnávací branky v Ústí, kde nehrál od úvodního hvizdu kvůli problémům s třísly.

Problémem Dynama jsou prospané první poločasy. Černobílí v nich mají po dvou třetinách soutěže bilanci 8 výher, 5 remíz a 7 proher. Je otázkou, v jakém rozestavení vyběhnou svěřenci Luboše Urbana do pátečního střetnutí a zda-li sáhnou českobudějovičtí trenéři k nějakým změnám. Každopádně nemohou počítat se zraněným Haškem a vykartovaným Hanzlíkem.


Utkání 21. kola Fotbalové národní ligy začíná v pátek v 18 hodin na stadionu Střeleckém ostrově a vy jej můžete zde sledovat v online reportáži. Duel odřídí jako hlavní sudí Mikel, na čarách mu budou pomáhat pánové Plesar a Antoníček.

Předpokládané sestavy:
Dynamo: Křížek – M. Hála, Lengyel, Deli, Machovec – Herzán, Benát, J. Hála – Klesa, Kalod, Chmelo.
Vltavín: Čaba - Valíček, Komárek, Hájek, Čermák - Láncz, Mařík, Podzimek, Nulíček, Ptáček – Hodas.

Fortuna tuší výhru Jihočechů
Sázková kancelář Fortuna věří v pátečním duelu Fotbalové národní ligy mezi Dynamem a Vltavínem domácím na které je vypsaný kurz 1.3 a naopak na vítězství Pražanů je kurz 8.03. Z pohledu Fortuny to příliš nevypadá ani na remízu, na kterou je vypsaný kurz 4.6. Vedle sázek na vítěze utkání se dají samozřejmě tipovat například i přesné výsledky nebo na počet branek v utkání. Kompletní nabídku sázkových příležitostí naleznete na www.ifortuna.cz.

Ostatní zápasy 21. kola:
Sokolov – Hradec Králové5. 4. 201410.15
Třinec – Frýdek-Místek5. 4. 201410.15
Táborsko - Vlašim5. 4. 201416.30
Zlín - Pardubice5. 4. 201418.00
Žižkov – Most6. 4. 201410.15
Varnsdorf – Ústí nad Labem6. 4. 201416.30
Karviná – Bohemians Praha6. 4. 201416.30