Fotbalisté Dynama se v přípravě na nový ročník Fotbalové národní ligy vrátili na vítěznou vlnu, když doma na Složišti porazili nováčka Gambrinus ligy ze Znojma 2:1. Na výhře Jihočechů se podílel i Václav Ježdík, který odehrál celý zápas na pozici pravého záložníka.
Václav Ježdík

Venco, jak jste viděl zápas proti Znojmu?
Zápas byl hrozně náročný, protože i když se to nezdálo, tak se hrálo za hrozného horka a nebylo to vůbec jednoduché. Znojmo se ukázalo jako zdatný soupeř, hodně jsme museli běhat a často i bez balonu. Vyhráli jsme nad ligovým týmem, takže pro další práci a náladu v kabině je to super. Do zápasů chodíme z plné zátěže, snažíme se poctivě připravovat na sezonu a každá výhra je samozřejmě moc příjemná.

V závěru měly hráči obou týmů očividně těžké nohy. Bylo to dané právě i počasím?
Určitě to mělo na hru obou týmů vliv. To horko bylo úmorné. Ale pro oba týmy to bylo stejné. Přestože jsme unavení, tak můžeme být spokojení. Vyhráli jsme, a to je nejdůležitější.

Vy jste nastoupil na pravém kraji zálohy. Jak se vám na tomto postup hraje?
Je to jedna z možností, kde bych mohl hrát. Uvidíme, jak bude trenér s mými výkony spokojený. Pravdou ale je, že v dnešní době mezi krajním obráncem a krajním záložníkem již není takový rozdíl.

Jak se osobně cítíte? Loni jste toho moc neodehrál, ale nyní v přípravě pravidelně hrajete.
Snažím se zabojovat o místo v sestavě. Můj loňský příchod do Dynama nebyl rozhodně ideální a představoval jsem si to jinak. Nyní se peru o místo a uvidíme, jestli mi pak trenér dá šanci v lize.

Jaká je atmosféra v týmu pod novým trenérem Hoftychem?
Osobně si myslím, že momentální nálada je mnohem lepší než v minulých měsících. Jako tým a vlastně jako celý klub se chceme prezentovat lépe. Realizační tým i všichni lidé v klubu pro to dělají maximum a v současné chvíli se tady cítím mnohem lépe.