Zkušený třiatřicetiletý středopolař Petr Benát bude v Dynamu působit i v nové sezonĕ. Právĕ dnes totiž podepsal novou roční smlouvu, která bude v případĕ postupu automaticky o rok prodloužena.

Petru Benátovi po loňské sezonĕ v Dynamu končila smlouva a přestože závĕr sezony odehrál jako člen základní sestavy, dlouho to vypadalo, že své působení v Dynamu ukončil. Nový trenér Pavel Hoftych ho ale nakonec vzal 24. června do přípravy a po týdnu o hráče projevil zájem. "Beny je zkušený fotbalista a vĕřím, že nám svou kreativitou a citem pro dobrou přihrávku dokáže ve druhé lize pomoci," říká budĕjovický kouč.

Petr Benát začal s fotbalem v Jílovém a ještĕ jako žák přestoupil do Teplic. Odtud si odskočil pouze na vojnu do Žatce a krátce do druholigového Chomutova. Do A-týmu Teplic se dostal v roce 2003 a v únoru 2004 si připsal první ligový start v zápase proti Olomouci. Po pĕti letech v prvním mužstvu Teplic přestoupil v roce 2008 do Dynama, kde se stal okamžitĕ ústřední postavou týmu. Svými výkony si dokonce řekl o nominaci do národního týmu. Jeho další rozvoj pak přibrzdilo zranĕní kolene, po kterém se jen velmi obtížnĕ vracel do sestavy. Pomohlo mu až hostování v polské Gdyni, kde pravidelnĕ nastupoval. Do základní jedenáctky Dynama se vrátil na podzim roku 2012 pod trenérem Soukupem..