Další přípravný duel čeká fotbalisty českobudějovického Dynama v letní přípravě. Ve čtvrtek od 16 hodin se v Rejšicích představí proti Mladé Boleslavi a v dresu Jihočechů by neměl chybět ani Aziz Ibgragimov, o kterého klub stojí.

Jihočeši zatím zvládají přípravu velice solidně. Po remíze s Žilinou v sobotu ovládli turnaj na Hluboké, kde rozstříleli rakouský Steyr a ve finále porazili Táborsko. Nyní však Dynamu stojí v cestě zatím nejsilnější protivník. Na prvoligovou Mladou Boleslav nemají černobílí dobré vzpomínky. Loni se Středočechy prohráli oba ligové duely, navíc v generálce na jarní část zde utrpěli vysoký šestigólový debakl.

V sestavě Dynama by se poprvé měl představit Aziz Ibragimov, o kterého má klub eminentní zájem, chybět by neměl ani Rastilav Chmelo, který na jihu Čech podepsal smlouvu na dva a půl roku. Naopak v týmu už skončili oba testovaní Španělé, kteří nepřevyšovali ostatní fotbalisty.

Mladá Boleslav už má v přípravě na nový ročník Gambrinus ligy, který bude její jubilejní desátý v nejvyšší soutěži, za sebou několik utkání. Středočeši si dvakrát poradili s Příbramí, dvojutkání v Polsku s Zaglebie Lubin skončilo jedním vítězstvím každého z celků. V posledním duelu v úterý Mladá Boleslav nestačila na Viktorii Žižkov, které podlehla 2:4.

Do města automobilů přišly v létě zajímavé posily. Nejvýraznější akvizicí je zkušený Jiří Štajner, v hledáčku mají Boleslavští i Marka Matějovského. Na hostování přišel plzeňský Štípek a na přestup teplický Rosa a hradecký Štěpán. Naopak tým opustili Ondřejka se Šírlem, kteří se vrátili z hostování. Na zkoušce je v Boleslavi útočník Uškovič.

Po duelu v Boleslavi čeká svěřence kouče Hoftycha v úterý utkání na Složišti s ligovým nováčkem ze Znojma (16) a poté v neděli 14. července opět na Složišti duel s loňským vítězem Juniorské ligy Zbrojovkou Brno (11). Střetnutí s Mladou Boleslaví startuje ve čtvrtek v 16 hodin v nedalekých Rejšicích a vy průběh utkání můžete sledovat zde v online reportáži.