Už dlouho nezažívali fotbalisté Dynama po výhře tak rozporuplné pocity. Vítězství nad Jihlavou je sice může těšit, ale zklamání z jistoty sestupu převažuje. To ostatně potvrdili i Petr Benát s Romanem Wermkem.

Jihlavu jste porazili, přesto sestupujete. Vaše pocity jsou asi smíšené, že?
Je to tak. Před zápasem jsme věděli, že situace je kritická a zachrání nás pouze zázrak. Ale šli jsme do utkání s tím, že ho chceme vyhrát a jsem rád, že se alespoň tohle podařilo a rozloučili jsme se s fanoušky vítězstvím.

Petr Benát

Bylo to trošku utrápené vítězství, ne?
Bylo a muselo to být vidět. V kádru nás moc není a ti, co nehrají za áčko, tak ještě jezdí za Strakonice. Síly ke konci soutěže dochází a vítězství to bylo vydřené. Myslím, že bylo vidět, že nechceme prohrát a nechali jsme na hřišti všechno. Vítězství nás těší.

Věděli jste, jak se vyvíjí situace na ostatních stadionech?
Abych řekl pravdu, tak já jsem věděl jen, že Příbram o poločase vede a jinak jsem se o to nestaral. Brno tam nejelo v nejsilnějším složení a naděje na záchranu před tímto zápasem byla opravdu malá.

Už tušíte, co se bude dít po posledním kole v Olomouci?
Vůbec netušíme. V poslední době tady proběhlo hodně změn a věřím, že budou jenom k lepšímu a postaví se takové mužstvo, které za rok postoupí zpátky do první ligy. Myslím, že zázemí, stadion i hráčský kádr zde byl takový, aby se ta liga zachránila.

A co vy osobně? Zůstanete na druhou ligu?
To teď nevím. Asi čtyřem hráčům končí smlouva a bude se to řešit v nejbližších dnech. Samozřejmě pokud o moje služby bude zájem a domluvíme se, tak tady zůstanu rád. Věřím, že příští rok se postoupí zpátky.

Když se na to podíváte trošku obecně, jaké byly hlavní důvody toho, že se to jaro takovýmhle způsobem nevyvedlo?
Těžko říct. Myslím, že nám to neprohrálo jenom jaro, ale celá sezona byla taková prapodivná. Už od začátku bylo vidět, že to nefunguje tak, jak má. Těch změn v hráčském kádru, na trenérském postu a nakonec i ve vedení bylo hodně. Hlavní problém je samozřejmě na hřišti, ale má to vliv na všechno. Celá sezona byla divná, nejen jaro.

Můj gól? Byla to secvičená akce, tvrdí Roman Wermke o své první ligové trefě

Vstřelil jste první ligový gól. Jak se celá akce seběhla?

Roman Wermke
Byla to secvičená akce. Tábor (Ivo Táborský, pozn. autora) posílal před branku centr na první tyč, kam jsem si naběhl a hlavou zakončoval pod břevno. Naštěstí to tam propadlo.

V první půli jste měl ještě jednu zajímavou šanci, kdy se vaše střela otřela o boční síť…
Uvolnil jsem se do středu, uviděl jsem volný prostor a jediné, co mě napadlo, bylo za ní vzít. Bohužel to tam nepadlo.

Měl jste tam ještě jeden střelecký pokus hlavou v první půli, ne?
Ano, ale nevyšlo to. Hrozně jsem chtěl dát ten gól a naštěstí se to povedlo krátce před poločasem.

Už víte, kolik budete muset přispět do klubové kasy?
Zápisné už proběhlo při přátelském utkání s Duklou, takže doufám, že tentokrát už se to bez toho obejde (směje se).

Váš gól sice přispěl k vítězství, ale sestup neodvrátil…
Je to obrovská škoda. Na jednu stranu jsem rád, že jsme vyhráli, že jsem dal gól. Ale na tu druhou jsme zklamaní, že se padá. Ale uděláme všechno pro to, abychom se co nejdříve vrátili zpátky a potvrdili, že Dynamo má v první lize místo.

Ke konci se zdálo, že jste chytili formu a je škoda, že to přišlo až takhle pozdě, ne?
Škoda to je, ale ta liga se tady prohrála už dřív…