Sokol Kozolupy může porovnat trenérské metody dvou profesionálních koučů z Gambrinus ligy. Po Pavlu Vrbovi poctil svou návštěvou tým z OFS Plzeň-sever také Pavol Švantner z Dynama České Budějovice. Oba exkluzivní zážitky přinesl týmu Gambrinus prostřednictvím projektu Kopeme za fotbal, který podporuje výkonnostní fotbal.

„Kluci z Kozolup mě mile překvapili aktivitou a chutí. Z dnešního tréninku mám velice dobrý pocit. Účast byla vysoká a ke cvičení všichni přistoupili zodpovědně, takže mělo svou úroveň,“ vysekl poklonu trenér Pavol Švantner hráčům Sokolu.

„Trénink byl koncipovaný na zlepšení technických dovedností spíše než na fyzičku. To znamená, že si hráči zkusili individuální technická cvičení s míčem, skupinové kombinační cviky nebo zakončení do střelby a nakonec mohli všechno aplikovat ve hře,“ byl kouč konkrétnější.

S trenérem z Gambrinus ligy dorazili na neobvyklý trénink také někteří jeho svěřenci z Českých Budějovic, aby demonstrovali konkrétní cviky. „Většinou tento typ přípravy máme před zápasem,“ upřesnil záložník Jakub Hora. „Pro kluky z Kozolup má takové setkání určitě význam, potkají se s profesionály a naučí se něco nového,“ myslí si třiadvacetiletý hráč jihočeského klubu. „Navíc jich přišlo skoro dvacet, zatímco na normální tréninky jich chodí ani ne polovina, jak sami potvrdili,“ dodal.

„Absolvovali jsme už trénink s Pavlem Vrbou. Tam šlo spíš o zdokonalování hry s míčem,“ vzpomněl Thomas Coyne z Kozolup na nedávné setkání s trenérem Viktorie Plzeň. „S panem Švantnerem se mi to také líbilo,“ svěřil se s aktuálními dojmy ještě upocený Thomas Coyne.

„Na panu Švantnerovi bylo vidět, že má pochopení pro naši úroveň hry. Trénovat s ním bylo příjemné,“ vyjádřil se o pohodové nátuře kouče kapitán Sokolu Petr Tejc.

„Amatérští fotbalisté kopou hlavně pro radost a pro žízeň a tak by se k nim a ke tréninku mělo přistupovat,“ vysvětlil zkušeně Pavol Švantner. „Projekt Kopeme za fotbal podporuji. Jen ať je víc takových akcí,“ přeje si.

„V projektu děláme, co můžeme. Je to skvělá soutěž,“ vyjádřil snahu týmu a názor svých kolegů kapitán Sokolu Kozolupy. „Byl to hezký trénink, moc děkuji,“ udělal tečku lámanou češtinou za fotbalovým odpolednem záložník Dynama Jose Ferreiro da Silva Sandro původem z Brazílie.