Fotbalisté Dynama zůstávají i po osmadvacátém kole Gambrinus ligy na posledním místě tabulky a jejich šance na záchranu jsou prakticky minimální. Jihočeši jeli k zápasu na Slavii s velkým odhodláním, jenže po inkasované brance se jejich hra sesypala jako domeček z karet a ve druhém poločase pak domácí změnili zápas v jednoznačnou podívanou. "S takovýmhle výkonem nemáme v lize co dělat," řekl po zápase stoper Jaroslav Machovec, který odehrál zápas s kapitánkou páskou na ruce.

Jihočeši v minulém kole proti Hradci výhrou 1:0 přiživili už tak malou naději na záchranu a bodovat chtěli i na Slavii. "Pokud takhle ale vypadá boj o záchranu, tak to můžeme rovnou sestoupit do druhé ligy. Bohužel o záchranu dnes bojovalo maximálně tak pět hráčů a ostatní se po hřišti jen procházeli a koukali na to, jak hraje Slavie," zlobil se po zápase kapitán týmu Jaroslav Machovec. Jihočeši přitom nezačali špatně a v úvodu hráli se Slavií velice vyrovnaný fotbal. Vše se ale změnilo v 25. minutě, kdy Dynamo poprvé inkasovalo.

První gól v budějovické bráně byl přitom z kategorie velice laciných. "Opět to bylo stejné jako vždy. V defenzivě jsme udělali triviální chyby. Gól jsme dostali po standardce a to i přesto, že jsme si řekli, že standardky budeme bránit osobně a že souboje budeme dohrávat. Pak to dopadlo tak, že při zakončení byli čtyři hráči volní. Potom jsme dostali druhý gól, třetí a bylo hotovo. Bohužel v týmu nemáme nikoho, kdo by s tím dokázal něco udělat," pokračoval rozlobený Machovec.

Za stavu 1:0 pro Slavii si Jihočeši vytvořili jednu velkou šanci. Po rychlé akci vnikl do vápna Petr Javorek, trefil ale pouze tyč domácí brány. "Kuba Hora mi to dával krásně do ulice a byla to obrovská šance. Obešel jsem brankáře a z úhlu jsem střílel na bránu. Byla to moje chyba, to měl být jednoznačně gól," sypal si po zápase popel na hlavu Petr Javorek. Jeho velká gólová šance pak sice pokračovala, jenže nikdo ze spoluhráčů nedokázal míč do brány Slavie dopravit. "O poločase jsem mluvil s Linčem (Zdeněk Linhart, pozn. autora) a ten mi říkal, že se mu to po té ráně do tyče odrazilo přímo na stojnou nohu a že nedokázal bohužel vystřelit. Pak to domácí odkopli jen k Ivo Táborskému, ten to ale netrefil a míč poslal nad bránu," krčil rameny Javorek.

Ustrašený výkon svého týmu po zápase dlouho rozdýchával také brankář Michal Daněk. "Od začátku zápasu jsme nehráli dobře a pasivitou jsme si koledovali o gól. Ten jsme také v pětadvacáté minutě dostali a pak byl konec nadějí. Chtěli jsme navázat na dobré výkony v zápasech s Plzní a Hradcem, to se nám ale vůbec nepovedlo," popisoval. Stejně jako ostatní spoluhráči si i on uvědomuje, že šance na záchranu ligy se po vysoké prohře na Slavii prakticky rozplynula v nedohlednu: "Liga je pro nás asi ztracená. Samozřejmě budeme i v posledních zápasech bojovat, ale každý umí počítat a je jasné, že šance na záchranu je v rovině teorie."