Do konce letošního ročníku Gambrinus ligy chybí pouhé tři zápasy a o záchranu bojující Jihočeši potřebují pravidelně ve všech zápasech bodovat. V rámci 28. kola nejvyšší soutěže jim v cestě stojí pražská Slavia. Utkání se hraje v pražském Edenu netradičně ve středu 22. května s výkopem v 18:00.
Pavol Švantner

Jihočeši si v posledním ligovém zápase díky výhře nad Hradcem zachovali naději na záchranu. Pokud chtějí pomýšlet na Gambrinus ligu i v příští sezoně, musí na Slavii uspět. „Na Slavii jedeme oživit takovou tu malou naději, kterou ještě na záchranu v lize máme. Samozřejmě nás čeká velice dobrý a silný soupeř, ale pokud chceme nějakým způsobem ještě v lize žít, tak musíme na Slavii uspět,“ uvědomuje si trenér Dynama Pavol Švantner.

Favoritem zápasu bude bezpochyby domácí celek, také Jihočeši ale mají v nohách dobré zápasy z posledních týdnů. „Odhodlání na hráčích bylo vidět jak před utkáním s Plzní, tak před utkáním s Hradcem. Všichni si dobře uvědomují, že zápas se Slavií je jednou z posledních šancí, jak se odpíchnout a zabojovat o záchranu,“ říká Švantner, který by rozhodně bral stejný výsledek jako na podzim, kdy Dynamo Slavii porazilo 2:1: „Kéž by si kluci na ten zápas z podzimu vzpomněli a zabojovali o vítězství. Hrát na Slavii je vždy pro hráče velkým lákadlem a já věřím, že kluci nechají na hřišti všechno. Slavia je silný soupeř, ale i na Slavii se dá uspět.“

Během podzimní části sezony se kádr A-týmu Dynama neustále sužoval, trenéři jsou tak nyní rádi, že budou mít k dispozici prakticky všechny hráče. „Kromě Zdeňka Křížka, který je po operaci zlámané čelisti, mohou hrát všichni hráči mužstva. Lehčí zdravotní problémy měl po zápase s Hradcem Petr Benát, ale všichni doufáme, že bude do zápasu připravený,“ říká Švantner. Jihočeši by do zápasu měli nastoupit ve stejném složení jako do zápasu proti Hradci. „Samozřejmě se může stát, že nějakou jednu změnu v sestavě uděláme, ale budeme se držet toho, že vítězná sestava se nemění,“ dodává Pavol Švantner.
 

Dále čtěte:
Preview: Jihočeši musí uspět v boji o záchranu na Slavii (19. května 2013)
Bilance: Vzájemné zápasy Dynama a Slavie (18. května 2013)
Generální manažer Dynama Jiří Kotrba byl odvolaný (20. května 2013)