Výhra 1:0 nad Hradcem Králové udržela Jihočechy v boji o záchranu. Jediný gól pátečního klání vstřelil Jakub Hora. "Viděl jsem volného Sandra, dal jsem mu míč, on mi to hezky vrátil a já se snažil už jen trefit bránu. Soustředil jsem se, abych top trefil a povedlo se," zářil po utkání spokojený záložník.

Jakou cenu mají tři body s Hradcem?
Jsou to hrozně důležité tři body. Kdybychom remizovali nebo prohráli, tak jsme prakticky spadli. Pokud se chceme zachránit, tak jsme museli vyhrát a to se povedlo.

Čím to, že jste asi ideální sestavu našli až těsně před koncem sezony?
Nevím, možná si to každý z nás uvědomil až trošku pozdě. I v Plzni se dalo bodovat, dnes jsme jezdili na sto procent, nikdo nic nevynechal a odměnou nám byly tři body.

Vstřelil jste jediný gól zápasu. Jak se to celé seběhlo?
Filip Rýdel házel aut, pustil jsem si míč a nikdo z beků mě neatakoval. Viděl jsem volného Sandra, dal jsem mu míč, on mi to hezky vrátil a já se snažil už jen trefit bránu. Bál jsem se, abych to patou nevzal vedle brány, protože jsem byl před tyčkou. Soustředil jsem se, abych top trefil a povedlo se.

Čím si vysvětlujete, že jste na hřišti tak dominovali a předčili Hradec?
Oni čekali, že nedáme gól. Branka do šatny je položila, ale mohli jsme přidat ještě další a byl by klid.

Šance na to byly…
Samozřejmě, řadu šancí jsme měli. Kdybychom dali druhý gól, soupeř by musel ještě víc otevřít hru, takhle si to ještě Hradec hlídal. Zaplaťpánbůh za ten jeden a 1:0 se počítá (s úsměvem).

Panuje v kabině lepší atmosféra po dobrém výkonu v Plzni a třech bodech s Hradcem?
Mnohem lépe se dýchá. Je to lepší, než kdybychom na sebe měsíc koukali, že jsme jistý sestupující. Stále žijeme, ale musíme jít od zápasu k zápasu, na Slavii musíme opět bodovat, jinak jsme tam, kde jsme byli.

Před týdnem hrálo Dynamo v Plzni. Jak jste prožíval ten zápas, když jste nemohl nastoupit?
Na začátku jsem ani nikomu nefandil, ale když jsem viděl dvoubrankové vedení Plzně, tak jsem klukům přál alespoň vyrovnání. Ale kluci tam hráli výborně.

Budějovice nás přehrávaly, náš výkon byl hrozný, kroutil hlavou brankář Lindr

Co pro vás znamená prohra v Budějovicích?
To byl zápas, který kdybychom vyhráli, tak se vrátíme do kontaktu s Teplicemi. Takhle můžeme jenom koukat, jak budou hrát Teplice s Ostravou, a to není dobrá situace.

Dynamo vás přehrávalo, čím to bylo? Nesvazovala vám nohy nervozita?
Pro mě je to překvapení. Podobný zápas jsme odehráli v Teplicích a zvládli jsme ho daleko lépe. Hráli jsme aktivně, dostávali jsme se do šancí. Dnes se nám nedařilo nic, Budějovice nás přehrávaly uprostřed pole a náš výkon byl hodně špatný.

S čím půjdete do dalších zápasů?
Hrajeme doma s Příbramí a je to pro nás další klíčový zápas, i když pro nás je klíčový už každý. Nezbývá než udělat co nejvíce bodů z posledních třech zápasů, nejlépe všechny a uvidíme, kolik bodů bude letos stačit na záchranu. Ale takováhle utkání musíme zvládat. Nepovedlo se nám to minule doma se Slováckem ani v Českých Budějovicích. Zápasů ubývá a naše situace je čím dál horší.

Zejména ve druhé půli jste chvílemi hrál trošku libero a pomáhal obráncům s rozehrávkou. Jednou vám však míč trošku utekl, nehrklo ve vás?
Trošku ano. Míč se mi zašmodrchal pod nohou, naštěstí jejich útočník upadl přes balon a dopadlo to bez následků.