Myslíte si, že fanoušci právě vašeho klubu mají největší fotbalový rozhled? Potvrďte to v naší nové soutěži "Klub expertů". Prokažte své znalosti Gambrinus ligy a přičítejte body pro svůj oblíbený klub. Co je nejlepší - sami můžete soutěžit o podepsané dresy a permanentky na příští sezónu!

Aktuální ročník Gambrinus ligy se nezadržitelně blíží do finiše. Svůj klub znají fanoušci perfektně, ale jak dobře znají ostatní kluby? Který klub může o sobě říct, že jeho fanoušci jsou největší experti na GL?
Rozhodli jsme se to zjistit formou soutěže "KLUB EXPERTŮ", ve které proti sobě prostřednictvím facebookové aplikace soutěží fanoušci jednotlivých klubů. Soutěž probíhá formou čtyřkolového pavouka, do kterého byly nasazeny jednotlivé kluby Gambrinus ligy.

Nasazení klubů do prvního osmifinálového kola bylo provedeno na základě jejich umístění v ligové tabulce, která byla aktuální k 30. květnu 2013. Prvnímu týmu tabulky byl přiřazen poslední tým, druhému týmu předposlední, atd.

V prvním kole se tak odehraje celkem osm duelů, ze kterých se rekrutuje osm vítězných klubů, jenž postoupí do dalšího kola. O vítězi rozhodne celkový počet bodů, kteří svému klubu získají fanoušci za své znalosti klubu, proti kterému byl ten jejich nasazen.

Příklad: V osmifinále jsou proti sobě nasazeni Sparta a Teplice. Fanoušci Sparty budou odpovídat na otázky týkající se Teplic, zatímco fanoušci Teplic získávají body za své znalosti Sparty.

V soutěži je možné body získat jak za správnost odpovědi, tak i rychlost odpovědi. V případě nesprávné odpovědi se body odečítají, čímž se srovnává startovací čára pro kluby s menším počtem fanouškům.

Ale pozor. Kromě klubové soutěže existuje ještě fanouškovská soutěž. V ní soutěží fanoušci sami za sebe. Atraktivní fotbalové ceny jsou však připraveny jen pro dvacet nejlepších fanoušků vítězného klubu. Tři nejlepší fanoušci získají podepsaný dres svého klubu společně s permanentkou, dalších sedm fanoušků získá podepsaný dres a zbylých dvacet permanentku.

Časový plán jednotlivých kol:
1.kolo (osmifinále): Úterý 7. května - Středa 15. května
2.kolo (čtvrtfinále): Čtvrtek 16. května - Úterý 21. května
3.kolo (semifinále): Středa 22. května - Pondělí 27. května
4.kolo (finále): Úterý 28. května - Pondělí 3. června