Přesně týden po zápase na půdě Viktorie Plzeň čeká fotbalisty Dynama další ligové utkání. V rámci 27. kola Gambrinus ligy se Jihočeši představí doma na Střeleckém ostrově proti Hradci Králové. Souboj dvou celků na sestupových příčkách bude vysílat přímým přenosem televizní kanál Fanda. Hrát se bude v pátek 10. května s výkopem ve 20:15.
Pavol Švantner

Dynamo i Hradec jsou v nezáviděníhodné situaci. Oba celky jsou na sestupových příčkách, a pokud si chtějí zachovat naději na záchranu, musí vyhrát. Ani jednomu týmu nepřidalo, že v pondělní dohrávce vyhrály Teplice na hřišti Olomouce. „I my před zápasem s Plzní jsme do toho šli s tím, že chceme zabojovat. Stejně tak to měly Teplice, které také neměly v Olomouci co ztratit. Vyšlo jim to, což je pro nás samozřejmě nepříjemnost. Na ztráty soupeřů se ale nemůžeme spoléhat. My se musíme spoléhat sami na sebe, ale samozřejmě jsme v situaci, kdy musíme sledovat i to, co se děje kolem nás,“ říká trenér Dynama Pavol Švantner.

Čtyři kola před koncem má Dynamo na svém kontě pouhých dvacet bodů a musí bezpodmínečně vyhrát. „Kluci si samozřejmě uvědomují, že pokud bychom zápas s Hradcem nevyhráli, tak naděje na záchranu bude prakticky mizivá. Oni moc dobře vědí, že musí zápas zvládnout. A pak můžeme jen doufat, že týmy v naší blízkosti budou ztrácet,“ uvědomuje si Švantner, který věří, že jeho svěřenci naváží na dobrý výkon z Plzně: „V Plzni jsme se přesvědčili, že se dá hrát i s tak silným soupeřem, jakým je nyní Plzeň. Věříme, že toto poznání našim hráčům pomůže a pokud výkon z Plzně zopakujeme, tak určitě máme na to, abychom Hradec porazili.“

Před důležitým utkáním proti Hradci budou mít trenéři Dynama při skládání základní jedenáctky z čeho vybírat. „Linhart i Wermke zvládli zápas velice dobře a určitě ukázali, že s nimi můžeme počítat. Navíc vrátit se mohou do sestavy také Malakyan s Horou, takže se po dlouhé době dostáváme do situace, kdy máme hned několik variant, jak sestavu před zápasem poskládat,“ pochvaluje si Švantner, který jen lituje absence gólmana Křížka: „Jeho zranění je samozřejmě velká nepříjemnost. Budeme muset využít jednoho z brankářů juniorky. Buď Rojíka, nebo Vokatého.“ Do konce sezony již nenastoupí ani Hrayr Mkoyan, který před dvěma týdny podstoupil operaci obou kolen. Ostatní hráči týmu by měli být k dispozici.