Hodně hektický týden prožil mladý útočník Dynama Zdeněk Linhart. Ten v úterý a ve čtvrtek nastoupil za národní tým do devatenácti let a následně hned v pátek naskočil v základní sestavě Dynama na hřišti Plzně. Týden dokončil s bilancí jedné branky za reprezentaci a jedné branky v lize, především ligové utkání mělo ale pro Dynamo hodně hořký konec.
Zdeněk Linhart

Jihočeši nezačali zápas proti vedoucí Plzni dobře. Rychle se dostali pod tlak soupeře a po pětadvaceti minutách prohrávali o dvě branky. "Úvod zápasu nám podle představ nevyšel. V poločase jsme si řekli, že bychom měli zlepšit standardní situace a nemáme tady v Plzni co ztratit a druhý poločas byl z naší strany daleko lepší. Až na ten závěr," řekl po zápase zklamaný útočník.

Se spoluhráči se nesnažil přemýšlet nad tím, co se v úvodu zápasu stalo brankáři Zdeňku Křížkovi, který musel již ve 12. minutě hry střídat. "Až o poločase jsme se dozvěděli, že má zraněnou nebo dokonce zlomenou čelist, ale jinak jsme to dál neřešili. Myslím, že to nebyl klíčový moment," pokračoval Linhart.

Mladíček Dynama zavelel hned v úvodu druhé půle k obratu, když v 51. minutě snížil vedení Plzně na rozdíl jediné branky. "Dobrou práci tam odvedl Roman Lengyel, který to vybojoval a pak mi předložil míč. Já už jsem to měl docela snadné a snažil jsem se hlavně trefit branku," řekl ke své první ligové trefě. Jihočeši následně pokračovali ve zlepšeném výkonu a za dalších deset minut to bylo již 2:2, když druhý gól Dynama zaznamenal Ivo Táborský.

Jihočeši slibně rozehraný zápas k bodovému zisku ale nakonec nedotáhli. Pět minut před koncem totiž vedení na stranu Plzně vrátil obránce Radim Řezník. "Je to velká škoda, že jsme o remízový výsledek takto v závěru přišli. Myslím si, že nás ten bod mohl nakopnout do dalších zápasů, ale ten závěr se nám nepovedl. Nevím, ale na bod jsme tady určitě měli," řekl závěrem mladý budějovický útočník.