Fotbalisté juniorského týmu Dynama hodili za hlavu nepříliš přesvědčivé výsledky z posledních kol a v zápase 25. kola Juniorské ligy doma na Složišti porazili s přehledem Bohemians 1905 v poměru 3:1. O góly vítězů se postarali Slavík, Repa a Vaněk.

Pětadvacáté kolo Juniorské ligy přineslo souboj dvou celků, kterým se na jaře zatím příliš nedaří. Celek Bohemians 1905 v jarní části na výhru zatím čeká marně, Jihočeši měli před startem zápasu na svém kontě pouze jednu výhru. Oba trenéři poslali do zápasu velice mladé týmy, v sestavě Dynama vybočoval na pozici stopera pouze zkušený ligový obránce Jan Riegel.

Úvod zápasu byl oboustranně opatrný, do první vážnější šance se dostal v 7. minutě Repa, jehož křížná rána prolétla těsně vedle pravé tyče hostující brány. Fotbalisté Bohemians odpověděli šancí Budinského, který ale svou střelu z gólové pozice otřel o Slámu a míč skončil vedle. Ještě větší horko bylo před Rojíkem ve 23. minutě, po rohovém kopu poslal Špilár míč hlavou do břevna! O dvě minuty později se pak poprvé měnilo skóre. Po dalším rohu Bohemians se míč odrazil k Radku Žaloudkovi, jehož přízemní střela skončila až za bezmocným Rojíkem - 0:1.

Jihočeši se ale nevzdali a do konce poločasu dokázali vývoj zápasu rychle otočit. Přesně po půl hodině hry se po rohu odražený balon dostal k Martinu Slavíkovi, jenž s pomocí lehké teče hostující obrany dopravil míč do hostující brány. Hosté se nedokázali otřepat z inkasované branky a o pár vteřin později to bylo již 2:1 pro Dynamo. Po dlouhém nákopu na polovinu soupeře dokázal Vaněk Vybojovat balon, v tísni ho předložil nabíhajícímu Michalu Repovi a ten bez větších problémů nikým nehlídaný dopravil balon za záda gólmana Bohemians. Hosté byli blízko k vyrovnání ve 40. minutě, jenže Žaloudek ani Košata nedokázali dopravit míč za Rojíka a do kabin se tak odcházelo ze stavu 2:1 pro Dynamo.

Ve druhém poločase si domácí bez větších problémů kontrolovali své vedení a soupeře do šancí nepouštěli. Navíc v 57. minutě zvýšili na rozdíl tří branek, když se trochu kuriózně prosadil svým typickým důrazem Daniel Vaněk. Jeho střelu ze složité pozice vyrazil Kuru přímo na kopačku obránce Ptáčka, ten zcela dezorientovaný napálil z malého vápna míč do břevna. Od něj se odrazil opět k Danielu Vaňkovi, který ve skrumáži dotlačil míč za brankovou čáru - 3:1.

V dalším průběhu hry se zastřeloval Petráň, míč ale poslal nad bránu. Výrazně nebezpečněji pak vypadala střela Tomáše Šebka, jeho ránu mířící pod břevno ale bravurně vyrazil na roh Rojík. Domácí brankář se následně vyznamenal i po střelách Maxy a Budinského. Když se pak střelou z dálky neprosadil v závěru ani Patrik Dvořák, skončilo utkání výhrou domácího celku v poměru 3:1.


Ohlasy trenérů

Jiří Lerch (trenér Dynama): "Začátek zápasu byl z naší strany dobrý. Jenže opět jsme inkasovali hloupý gól a soupeř měl i další šance, nastřelil třeba břevno. Jinak si ale myslím, že jsme zápas zaslouženě otočili. Byli jsme lepším týmem, i když je pravda, že ve druhém poločase jsme trochu polevili a nechali jsme soupeře hrát. Pro nás je výhra určitě pozitivní a pro hráče v kabině to bude rozhodně velká vzpruha."

 

František Šturma (trenér Bohemians): "Zápas se mi z mého pohledu hodnotí docela těžko, protože jsme odehráli vyrovnané utkání a přesto nemáme ani bod. Udělali jsme několik individuálních chyb, čímž jsme soupeře dostali na koně. Opticky jsme mělo možná více ze hry, ale když jsme se dostali do šance, tak jsme gól nedali. Naopak soupeř měl trochu štěstí a když se do šance dostal, tak skóroval. O tom ale fotbal je. My jsme dnes udělali více chyb a soupeř je dokázal potrestat."