V průběhu víkendu se v nejrůznějších médiích objevily výroky předsedy představenstva Karla Poborského ohledně zápasu 22. kola Gambrinus ligy, kdy Dynamo hrálo proti Příbrami. Šéf klubu se chce touto cestou k údajným výrokům oficiálně vyjádřit.

Dobrý den,

musím se ohradit proti dezinterpretaci některých médií ohledně mého údajného nařčení klubu 1.FK Příbram a jejích představitelů z pokusu o ovlivnění vzájemného zápasu.

Po pátečním pozápasovém rozhovoru pro ČTK, kde jsem kritizoval tendenční výkon hlavního rozhodčího (za čímž si stále stojím), jsem informace doplnil pro deník Sport o informace ohledně pokusu ovlivnit výkon některých hráčů. Na pravou míru musím uvést, že v žádném rozhovoru jsem nikdy nezmínil jakékoliv jméno osoby či klubu, jak je mi médii mylně vkládáno do úst.

Informace, které jsem získal, o pokusu ovlivnit páteční zápas jsou velmi čerstvé, zároveň tak závažné, a poprvé v mé fotbalové kariéře adresovány přímo mě, jako představiteli klubu SK Dynamo České Budějovice. Vzhledem k výše uvedenému jsem se proto rozhodl i přes absenci důkazů tuto informaci zveřejnit.

Závěrem bych rád dodal, že doufám v transparentní zhodnocení výkonu hlavního rozhodčího Drábka.

S pozdravem a přáním hezkého dne

Karel Poborský
Předseda představenstva
SK Dynamo České Budějovice, a.s.