Klíčový duel Jihočeši nezvládli. Doma podlehli Příbrami 0:1, když utkání ovlivnilo vyloučení Jakuba Řezníčka již z první půle. Po změně stran sudí Drábek nařídil pokutový kop, který proměnil Tomáš Pilík.

Po opatrném úvodu se do první vážnější akce dostali domácí. Ve vápně se pěkně uvolnil Benát, nacentroval na zadní tyč na Klesu, který však hlavou nezamířil přesně. Při výskoku však fauloval, takže by případná branka stejně nemohla být uznána. Příbram odpověděla z prvního rohového kopu, kdy se ke střele dostal Wágner, ale Daněk byl pozorný. Z řad Dynama byl aktivní Petr Benát, jenž nastoupil k 150. ligovému utkání. Jeho pokus ze sedmnácté minuty sklidil potlesk Střeleckého ostrova.

Všechny dosavadní šance předčila ta příbramská z dvacáté minuty, kdy od postranní čáry odcentroval Jugas a Tomáš Wágner netrefil prázdnou branku za překonaným Daňkem, který na míč nedosáhl. Jihočeši oponovali akcí po levé straně, centrem Machovce a hlavičkou Benáta, jež skončila těsně vedle tyče. Za malou chvíli upadl po souboji ve vápně Řezníček, ale místo penalty inkasoval domácí forvard žlutou kartu, jelikož rozhodčí posoudil jeho pád za teatrální.

Klíčová situace pro průběh utkání se udála ve 38. minutě. Nejprve Klesa neproměnil svou velkou šanci, následnou pokračující akci utnul sudí Drábek pro údajný faul Klesy. To domácí rozlítilo, Řezníček hodil míč směrem k sudímu, za což dostal od Drábka druhou žlutou, tedy červenou kartu. Hráči Dynama byli rozezleni na maximální možnou míru, ale s Drábkovým verdiktem nic nezmohli. Když se neujala v závěru poločasu tečovaná střela Klesy, šly oba celky do kabin za bezbrankového stavu.

Po přestávce se začaly dít neuvěřitelné věci. Sudí Drábek v 53. minutě odpískal pokutový kop a nikdo z přítomných nevěděl za co. Po několikaminutových protestech proměnil penaltu Tomáš Pilík, ale fotbalový podvečer na jihu Čech nekončil. V 57. minutě vyloučil sudí Drábek po druhé žluté kartě minutě hostujícího Šlapáka.

Na hřišti i mimo něj plály neuvěřitelné emoce. Vyrovnat mohl Klesa, ale sám před Hruškou znovu zklamal. Příbram zpevnila obranu, domácí vysunuli Lengyela na hrot. Veškerá ofenzivní snaha však byla marná. Příbram výhru ubránila a Dynamo zůstává nadále na chvostu tabulky.

Hráčské statistiky

JMÉNO G AS SB SM ST RH OF FL FN ŽK ČK
Daněk Michal                   52.  
Ježdík Václav (69.)               2 2    
Mkoyan Hrayr               2 2 90.  
Lengyel Roman             1   3 52.  
Machovec Jaroslav     1 1         2    
Klesa Michal (80.)     2 1       3      
Rýdel Filip               6 3 63.  
Hora Jakub             2 4   90.  
Benát Petr     1 2       2 2    
Sandro (78.)           1          
Řezníček Jakub       1         1 31. 38.
Linhart Zdeněk (69.)                 1    
Malakyan Edgar (78.)                      
Táborský Ivo (80.)                      
Legenda: G - góly, AS - asistence, SB - střely na bránu, SM - střely mimo, ST - střely do tyče, RH - rohy, OF - ofsajdy, FL - fauloval, FN - faulován, ŽK - žluté karty, ČK - červené karty

Fotogalerie


Ohlasy trenérů

Pavol Švantner (trenér Dynama): "Uvědomovali jsme si důležitost utkání. Ze začátku nás ta nervozita svazovala až moc. Chyběla tam přesná přihrávka a chyběla tam přesná kombinace. Nelze nám upřít snahu, měli jsme tam i gólovou šanci, ale brankku jsme nedali. Utkání se pak hodně vyvíjelo v náš neprospěch. Co to ovlivnilo, k tomu se nebudu vyjadřovat. My jsme se zkrátka snažili vstřelit tu vedoucí branku, která by nás uklidnila a zijistila nám ty tři potřebné body. Stal se ale pravý opak. Místo penalty v náš prospěch přišlo vyloučení našeho hráče a pak jsme hráli proti obrovské přesile. Klukům za tohle musíme poděkovat, protože se o dobrý výsledek prali i ve chvíli, kdy nás bylo o jednoho méně. I přes maximální úsilí hráčů nešlo dnešní utkání vyhrát."

 

František Straka (trenér Příbrami): "Viděli jsme nervózní utkání. Nešlo pouze o šest bodů, ale možná ještě o víc. Začali jsme dobře, měli jsme velkou šanci, ale tu Wágner neproměnil. Ve druhé půli přišla penalta, kterou bych nechtěl příliš komentovat. Proměnili jsme jí a získali ohromně cenné tři body."