Již v roce 2009 začal fotbalový klub SK Dynamo České Budějovice podporovat Centrum Bazalka, které se ve svém denním a týdenním stacionáři stará o děti a mládež s těžkým kombinovaným postižením z celého Jihočeského kraje. Na konci posledních tří ligových ročníků předával klub Bazalce finanční šeky a k dnešnímu dni tak toto centrum získalo od Dynama více než sto tisíc korun. Spolupráce bude pokračovat i v nadcházející sezoně, již toto úterý v 16:00 končí aukce repre dresu Karla Poborského.

Po skončení ligové sezony 2011/2012 předali zástupci Dynama Centru Bazalka šek ve výši 42.500 Kč. Částka byla výsledkem společného projektu „Pojďme proměnit šanci“, v rámci kterého věnují hráči A-týmu 1.000 K za každý gól, který vstřelí první tým v rámci sezóny. Zároveň jde z každé prodané vstupenky na zápas Gambrinus ligy na konto Bazalky 1 Kč.

Stejným způsobem bude klub Bazalku podporovat i v nové sezoně. Na jejím startu chce klub tento projekt podpořit další významnou akcí v podobě aukce originálního reprezentačního dresu Karla Poborského! "Spolupráce s Bazalkou si moc vážíme a snažíme se tento stacionář všemožně podporovat. Bylo mi ctí, že jsem mohl do aukce svůj reprezentační dres věnovat," řekl sám Karel Poborský. Celý výtěžek akce bude po skončení sezony 2012/2013 spolu s penězi za projekt "Pojďme proměnit šanci" opět věnován na účet Centra Bazalka.

Jak klub a fanoušci podporují Centrum Bazalka:
1. Hráči prvního týmu za každý vstřelený gól věnují na konto Centra BAZALKA 1.000,- Kč.
2. Klub SK Dynamo České Budějovice věnuje z každé prodané vstupenky 1,- Kč.
3. Centrum lze podpořit i přímo zasláním finanční podpory na účet 7000017242/8040.

Centrum BAZALKA, o.p.s., je nestátní nezisková organizace, která se ve svém denním a týdenním stacionáři stará o děti a mládež s těžkým kombinovaným postižením z celého Jihočeského kraje. Posláním Centra BAZALKA je začlenění klientů do hlavního proudu společnosti, poskytnutí péče v odpovídajícím zařízení v rodinné atmosféře a ulehčení životní situace rodinám klientů. Více viz www.CentrumBAZALKA.cz.

Aukce dresu probíhá na stránkách www.sportovniaukce.cz