Miroslav Markovič byl tím, kdo ukončil čtyř zápasové čekání Dynama na vstřelený gól. Obávaný kanonýr vstřelil dvě branky v souboji o třetí místo proti Jihlavě na Hluboké, další přidal v penaltovém rozstřelu, ale ani to nestačilo. Jihočeši nakonec skončili na 4. místě.

Na Hluboké jste odehráli dva zápasy s hratelnými soupeři, přesto po dvou porážkách končíte na 4. místě.
Po herní stránce byly oba dva zápasy vyrovnané. S Chrudimí jsme brzy inkasovali pěkný gól z dálky, což nás trošku srazilo. Ale i přes to jsme měli několik šancí, já jsem šel prakticky sám na brankáře, Sandro měl tutovku. Myslím si, že kdybychom z těchto situací vstřelili góly, tak bychom se zvedli jak herně, tak psychicky. Definitivně nás zlomil až druhý gól.

A co utkání s Jihlavou o 3. místo?
Myslím, že jsme odehráli solidní zápas, ale chvílemi nám vázla kombinace a dělali jsme zbytečné chyby, z kterých jsme dvakrát inkasovali. V přípravě se to stává, je to dáno i únavou. My jsme v týdnu odehráli asi pět zápasů, máme plno zraněných a je nás málo. Ten druhý zápas si myslím, že byl celkem slušný.

S Jihlavou jste vstřelil dvě branky, mohl jste přidat i třetí…

Miroslav Markovič
Zatím se mi v přípravě moc nedařilo. Jsem rád, že jsem dal gól ze hry i z penalty, i když jsem mohl přidat i třetí, to je pravda. Musím se na proměňování šancí více koncentrovat a využívat podobné šance.

Kromě penalty ve hře jste se postavil i k pokutovému kopu v rozstřelu. Dvakrát jste bez větších problémů proměnil. Jsou penalty vaší specialitou?
Nechci říkat, že je to moje specialita. Ve Včelnici jsem penaltu neproměnil, tak jsem to nyní chtěl napravit. Věřil jsem si na ní a povedlo se.

Když nepočítáme utkání s Jihlavou, tak v předchozích sedmi ostrých přípravných duelech Dynamo pouze jednou vstřelilo branku. To je docela málo, ne?
Samozřejmě, je to málo. Ale s Jihlavou jsme dali dva góly, i když jenom jeden ze hry. Doufám, že bychom se od tohoto utkání mohli odrazit a ty góly začali dávat. Hráli jsme s těžkými soupeři; Kluž, Žilina, Ingolstadt nebo přední české týmy. Ale směrem dopředu se musíme rozhodně zlepšit.

Už jste na jihu Čech nějaký čas. V rámci možností už jste zapadl do kabiny?
To chce čas a v každém týmu je potřeba si zvyknout. Myslím si, že se mi to zatím docela daří a bude se to ještě zlepšovat.

Jak se vám vůbec líbí na jihu Čech?
Zatím je to všechno v pohodě. Akorát uplynulý týden byl hodně náročný. Nyní je důležité odbourat tu únavu a dobře se připravit na generálku i následný start ligy s Olomoucí.

Už jste v Budějovicích podepsal smlouvu?
Ještě se čeká na nějaké detaily, ale myslím si, že to dobře dopadne.