Tradiční turnaj v Nové Včelnici ovládla pražská Slavie, když ve finále porazila Dynamo 1:0. Nyní se můžeme na průběh soboty podívat očima trenérů. Pochopitelně nejspokojenější byl Petr Rada, ale krom příbramského kouče Vavrušky, výsledky všichni brali s nadhledem.

Tradiční letní turnaj v Nové Včelnici je minulostí. Pražská Slavia podávala v průběhu celého dnes asi nejlepší výkony a zřejmě zaslouženě zvítězila. Ve finále porazila českobudějovické Dynamo 1:0, když jedinou branku vstřelil v závěru Hurka. Trenéru Jihočechů Františku Ciprovi se zápas i přes prohru vcelku líbil. „Neodehráli jsme špatné utkání. Slavia sice měla míč častěji na svých kopačkách, ale největší šance jsme měli my. Když například Klesa střílel prakticky do prázdné branky, nebo Novák nadějně hlavičkoval,“ hodnotil kouč.

Petr Rada

O osudu finále rozhodla jediná branka v závěru utkání po ztrátě ve středu hřiště. „Takové chyby se nám nesmí stávat. Ztratíme míč na půlce a v tu chvíli jsme vlastně bez stopera,“ láteřil po utkání. „Výsledky však nejsou zatím stěžejní, odehráli jsme dobrá utkání s kvalitními soupeři. Navíc nastoupili i mladíci Radouch s Fundou, pro které je to velká škola.“

Aktuálně hlavním problémem Dynama je marodka. „Chybí nám šest hráčů, u kterých nevíme, kdy se vrátí do přípravy. Navíc nám chybí ještě Hanzlík, jenž nemá vyřízenou administrativu,“ rozebírá Cipro absence. O testovaných hráčích se zatím jihočeský stratég nerozhodl. „Markovič tu asi zůstane. Co se týče Benáta, tak ten také zatím zůstává,“ nastiňuje kouč Dynama.

Ve velmi dobré náladě se po turnaji nacházel trenér Slavie Petr Rada. „V této fázi přípravy je to určitě příjemné. Před týdnem jsme vyhráli turnaj v Čelákovicích a pak prohráli 4:2 v Hradci. Výsledky jsou určitě povzbuzující, ale v přípravě nejsou prioritou,“ zdůrazňuje kouč sešívaných. Podle jeho slov probíhá příprava podle plánů. „Všechno zatím probíhá, jak má. Z toho co nyní natrénujeme, tak budeme žít do zimy. Tudíž klademe důraz na to, aby byli všichni dobře připraveni.“

Pavel Verbíř

Slavia na turnaji neinkasovala ani jednou, naopak vstřelili šest gólů Příbrami a jeden Dynamu. Podle stopera Pražanů a jednoho z nejlepších hráčů turnaji, Martina Latky, to týmu může přidat na sebevědomí. „Je to sice pouze příprava, ale může nás to povzbudit. Vzhledem k blížící se lize je to pozitivní,“ řekl důrazný stoper. Trenér Rada našel i další pozitiva. „Vzali jsme sem mladé hráče, kteří si vyzkoušeli, dá se říci, ligovou úroveň. Navíc se nikdo nezranil, což je také dobře. Už teď nám chybí Čonka, Dobrotka a Cicman. V pondělí by měli dorazit ještě dva hráči, ale nechci to zakřiknout.“ naznačil Rada.

Teplice skončily v Nové Včelnici na třetím místě, když v boji poražených uspěly s Příbramí. Za Severočechy hodnotil turnaj Pavel Verbíř. „Na turnaj do Včelnice jezdíme rádi, jelikož je zde příjemné prostředí. Jsme v plné přípravě a třetí místo bereme, i když nám chyběla větší efektivita v zakončení, protože šancí jsme měli dost. Dojem nám kazí zranění Melunoviče,“ shrnula po turnaji legenda teplického fotbalu Verbíř.

Suverénně nejhorší byla v sobotním dni Příbram. Ta zahájila turnaj vysokou prohrou 0:6 se Slavií a upřímně řečeno, utkání mohlo skončit i vyšším rozdílem. V duelu o bronz se Středočeši přeci jen zlepšili, přesto Teplice jasně diktovaly tempo hry a jedinou brankou si na krk pověsily bronzové medaile. Kouč Vavruška byl s hodnocením turnaje rychle hotový. „K tomu nemám co říci, to opravdu komentovat nebudu. Nezlobte se,“ reagoval na žádost o stručné hodnocení turnaje.