Divizní Strakonice zvládly předehrávku 28. kola, když doma porazily Duklu B 2:1. Po vyrovnaném prvním poločase, kdy se prosadili Rýdel a Sklenář, přišlo ve druhé půli vyloučení Šmída a následná přesilovka Strakonic, kterou využil v 85. minutě Němec.

Za domácí nemohl nastoupit Jan Riegel, který má ruku v sádře z posledního utkání s Tachovem, kdy zastoupil kapitána Karla Slámu. Ten opět nastoupil a zase vítězně, takže jeho neporazitelnost dál pokračuje. Hosté začali na tři útočníky a chvílemi i na čtyři. Za Strakonice nastoupili nově Rýdel a ještě Hudson a Němec, který odehrál výborný zápas. První velkou šanci měli již v 6. minutě hosté, když Farkaš přehodil zleva gólmana Rojíka, který nahradil Zdeňka Křížka, jenž odchytal poslední tři zápasy. Ve 22. minutě vypálil Sklenář asi z 25 metrů, ale Rojík vyrazil míč na roh. Ve 36. minutě unikl po pravém křídle Hudson a fauloval ho Šmíd, dostal žlutou kartu a míč si na penaltu postavil zkušený Rýdel a bezpečně jí proměnil. Ale ve 39. minutě hosté vyrovnali, po zmatku v obraně se nejlépe orientoval Jakub Sklenář a vyrovnal na 1:1. Ve 41. minutě po levém křídle unikl hrdina dne František Němec a šel sám na brankáře Sobeka, obstřelil ho, ale míč skončil na tyči a odrazil se k Reinovi, který nezakončil.

Ve 48. minutě skvělý Jaroslav Rojík zlikvidoval hlavičku Josefa Marka do šibenice a vyrazil ji na roh. V 52. minutě měl šanci Patrik Káník, ale gólman hostí Sobek jeho střelu zneškodnil. V 60. minutě měl šanci opět výborný Jakub Sklenář, který na jaře válel v Sezimově Ústí, ale strakonický gólman měl výborný den a skvěle vyrazil. V 74. minutě krásně nahrál Hudson před branku, kde našel Němce, ale jeho teč skončila těsně vedle. V 83. minutě měl hostující Šmíd na rozhodčího Vasjuka nevhodný komentář a ten mu dal žlutou kartu a on již měl jednu tak následovala karta červená, čímž oslabil svůj tým. O dvě minuty později zahrávaly Strakonice trestný kop, míč dostal na levém křídle Hudson, který před brankou našel zcela volného hrdinu utkání Františka Němce, jenž pohodlně vstřelil vítěznou branku na 2:1 Potom již domácí vydřené body uhájili. V neděli hrají v Milevsku, domácí jsou již zachráněni, a tak se očekává ze strany hostí velká bitva. Utkání sledoval také František Cipro a jeho asistenti Martin Vozábal a Petr Skála a Jiří Kotrba, kterým dělala společnost domácí ikona Jiří Stiegler.


Ohlasy trenérů

Zdeněk Procházka, trenér Strakonic: „Dukla hraje výborně. Bylo to pro nás hodně složité utkání, soupeř působil kompaktnějším, sehranějším dojmem. My jsme chvílemi z jejich hry byli bezradní. Samozřejmě jsme měli potřebné štěstí a zmínit musím i výborný výkon brankáře Rojíka, který nás několikrát podržel. Vítězství je pro nás šťastné, ale tak jako jsme v některých zápasech byli lepší a nevyhráli, tak dnes se to otočilo.“

Jaroslav Peřina, trenér Dukly: „S předvedenou hrou jsem spokojen. Myslím si, že jsme si vytvořili dostatek šancí na to, abychom utkání zvládli. Bohužel jsme vstřelili jen jednu branku a pak už nemá cenu radši nic komentovat.“