Fotbalisté divizních Strakonice porazili v důležitém utkání vedoucí Benešov 3:0. Značně posílená farma Dynama utkání zcela ovládla a o osudu utkání rozhodly dvě branky Sandra. Tu třetí přidal v závěru Repa.

Strakonice vrátily Benešovu podzimní domácí porážku i s úroky. V silné sestavě, na obou krajích záložní řady s Brazilci Sandrem a Hudsonem, šly nezadržitelně za dalším vítězstvím. Náskok Benešova tak stáhly na pouhý bod. Strakoničtí měli od začátku hru pevně ve svých rukou. Již ve 32. vteřině vypálil dělovku Rein a míč se odrazil od břevna na brankovou čáru a zpět do pole. V 6. minutě hlavičkoval vedle po Reinovi centru Káník. V 17. minutě přišla ukázková brazilská spolupráce, Hudson našel Sandra a ten v tísni střílel těsně vedle Capouchovy branky. Za dvě minuty se opakovala celá akce jako přes kopírák. Hudson tentokrát unikl po pravé straně, na vápno nahrál Sandrovi a jeho střela skončila přesně u tyče. Těsně před přestávkou našel stoper Sláma pasem Sandra, který se lehce zbavil obránců a lobem z deseti metrů přehodil brankáře.

Druhý poločas měly Strakonice pod kontrolou a domácí nepustily do vážnější šance. Křížek byl po celých devadesát minut takřka bez práce. V 72. minutě unikal exbudějovický Dominik Němec, Sláma jej poslal před šestnáctkou k zemi a musel předčasně do sprch. Následný trestný kop se mezi tři tyče nevešel. Sedm minut před koncem přidali hosté třetí gól. Hudson vyzval ke skórování střídajícího Repu a ten z malého vápna pečetil na konečných 3:0 pro Strakonice.


Ohlasy trenérů

Martin Bárta, trenér Benešova: "Strakonice projevily svoji kvalitu, jejich individuální dovednosti byly někde jinde. Přesto našim klukům děkuji za to, že bojovali. Nemáme se za co stydět."

Zdeněk Procházka, trenér Strakonic: "Ve velmi důležitém utkání jsme nastoupili v silné sestavě a od začátku to bylo znát. V úvodu jsme měli několik šancí, které však zůstaly nevyužity. Uklidnila nás až branka Sandra na 0:1. Po jeho druhé brance, která byla opravdu excelentní, už nebylo o našem vítězství pochyb. Mrzí mě jen zbytečné vyloučení Slámy, který ovšem pouze napravoval hrubou chybu spoluhráče. V příštím utkání nám bude chybět. Hráčům bych chtěl poděkovat za týmový výkon a perfektní přístup k utkání. Fotbal je bavil, a tak by to mělo být."