Jihočeši v oslabené sestavě podlehli Viktorii Žižkov, která již před utkáním definitivně spadla do druhé ligy. Domácí svého soka od začátku zatlačili před branku a z řady šancí se brzy prosadili, když skóroval Valenta. Po pauze se obraz hry nezměnil, druhý gól přidal Sivrič a stanovil konečný výsledek na 2:0 pro Viktorii.

V brance Dynama se poprvé na jaře představil Zdeněk Křížek. V úvodu zahrozili domácí, ale Kalod po centru Čermáka v těžké pozici přestřelil. V další šanci se octil po pasu Čermáka Milosavljev, ale po obhození Brezinského mu míč ukopl Tomáš Řepka. Z následného rohu hlavičkoval důrazný Kiidron mimo branku.

Žižkovští byli aktivnější a tvořili si zajímavé situace před Křížkovou brankou. Nejprve vykopával míč z brankové čáry po Kalodově střele Novák, zanedlouho vytáhl českobudějovický brankář Hílkovu tvrdou střelu na roh. Zasloužené první branky se domácí dočkali v 27. minutě. Sloboda na půlce obral o míč Rýdela, balon zavezl až k pokutovému území, kde ho převzal Jiří Valenta a přesnou střelou překonal Křížka.

Zvýšit vedení domácích mohl v závěru první půle Sloboda, ale po nepochopitelné malé domů od Rýdela trefil pouze Pavla Nováka, který míč vykopl na tyč. V poločasové přestávce se trenér Cipro rozhodl pro změnu. Mateje Krajčíka vystřídal Jan Riegel.

I nadále měla Viktorka převahu, pěknou střelu Sivriče vyrazil na roh Křížek. Žižkov si v poklidu hlídal náskok a Jihočechy do nebezpečných pozic nepouštěl. Naopak v 73. minutě přidali domácí další gól. Valenta ve středu hřiště krásnou kolmicí našel rozběhlého Mateje Sivriče, který přesprintoval Řepku a drzým obloučkem pokořil Křížka.

Tento gól srazil Dynamo definitivně do kolen. V závěru však ještě zahrozil nejprve Wermke střelou do boční sítě. Za nedlouho předvedl pěknou akci Sandro, ale jeho následnou střelu vyrazil brankář Boháč. Duel tak skončil výsledkem 2:0 pro Žižkov.

Hráčské statistiky

JMÉNO G AS SB SM ST RH OF FL FN ŽK ČK
Křížek Zdeněk                 1    
Krajčík Matěj (46.)                      
Brezinský Miloš               2 1 69.  
Řepka Tomáš                      
Novák Pavel                      
Rýdel Filip               2 1    
Javorek Petr (76.)               1 3    
Klesa Michal (55.)               2      
Otepka Rudolf           3     3    
Sandro     2           2    
Němec František                 4    
Riegel Jan (46.)               1   64.  
Hudson (55.)       1              
Wermke Roman (76.)       1              
Legenda: G - góly, AS - asistence, SB - střely na bránu, SM - střely mimo, ST - střely do tyče, RH - rohy, OF - ofsajdy, FL - fauloval, FN - faulován, ŽK - žluté karty, ČK - červené karty

Ohlasy trenérů

František Cipro (trenér Dynama): "Přestože domácí měli již jistotu sestupu, k utkání přistoupili jinak než my. Z naší strany to byl především v prvním poločase hrůzostrašný výkon, po hřišti běhal snad jediný hráč. Ve druhé půli se to sice zlepšilo, ale stále to nebylo vůbec dobré. Když už jsme se vraceli do zápasu, udělal Javorek velkou chybu, po které jsme dostali gól na 2:0 a bylo rozhodnuto. Hráči podali velmi špatný výkon a nic na tom nemění ani skutečnost, že jsme už tři kola zachráněni. Tento náš výkon nebyl důstojný první lize a vyvodím z něj důsledky.."

Roman Nádvorník (trenér Žižkova): "Jsem rád, že jsme dnešní zápas zvládli a to i přesto, že jsme před zápasem byli již jistým sestupujícím. Mužstvo ukázalo svůj charakter a potvrdilo, že celé jaro podává velmi dobré výkony a chce na sobě dále pracovat. Trochu mě jen mrzel první poločas, kdy jsme měli tři nebo čtyři gólové příležitosti a chyběl nám jen větší důraz v zakončení. Mohli jsme se dostat do výraznějšího vedení a již po poločase mohlo být rozhodnuto."