Farmářský tým SK Strakonice si v divizní soutěži připsal již pátou výhru v řadě, když vyhrál na hřišti Slavie Praha vysoko 3:0. Střelcem zápasu byl Jakub Řezníček, který zaznamenal dva góly. Jednou se trefil také Filip Rein.

Hosté pokračovali ve velmi dobrém výkonu a zcela po zásluze si přivezli ze Strahova všechny tři body. Velkou zásluhu na tom měl útočník Jakub Řezníček, který dal dvě pěkné branky a na první nahrál Reinovi. Výborný výkon opět podal Rudolf Otepka a v obraně hrál prim další pendl Jan Reigel. Po zápase trenér Zdeněk Procházka chválil celý tým. Domácí chtěli hrát v utkání aktivně, vsadili na hru se třemi útočníky, ale Jihočeši s jedním hrotem v podobě v Gambrinus lize vykartovaného Řezníčka jim toho moc nedovolili.

Strakoničtí odehráli první poločas jak z partesu. Sice první příležitost měli Slávisté, ale Křížek včas vyběhl a Veselého střelu vyrazil. To hosté hned ze své první šance udeřili. V jedenácté minutě sehráli krásnou akci, na jejíž konci stál Rein – 0:1. Po necelé půlhodině už to bylo 0:2. Otepka našel přihrávkou přes celé vápno volného Řezníčka a ten hlavou nedal gólmanovi Malinovi sebemenší šanci 0:2. Na konci první půle si ještě domácí gólman dal málem vlastní gól po Řezníčkově střele.

Do druhého poločasu trenér Michal Petrouš poslal místo Paprčiaka odchovance FC Písek Martina Voráčka a ten měl hned v 53. minutě šanci hlavou ale spolehlivá Zdeněk Křížek ji bravurně zlikvidoval. V 61.minutě centroval Otepka na Petráně a jeho hlavička skončila těsně nad břevnem. Třetí branku přidali Srakoničtí v 69. minutě. Káník po levém křídle uvolnil obránce Koutného a jeho centr proměnil střelec Jakub Řezníček a stanovil na konečných 0:3 pro Strakonice. Utkání také sledoval spolu s Martinem Vozábalem kouč áčka Slavie Martin Poustka.


Ohlasy trenérů

Zdeněk Procházka (trenér Strakonic): Na utkání jsme se po taktické stránce dobře připravili. Věděli jsme, že Slavii nemůžeme pustit do brejkových situací, což se nám dařilo. Pro mě překvapivě jsme utkání bez větších problémů dovedli do vítězného konce. Byli jsme v silné sestavě – hráči z Dynama výrazně pomohli a všichni, co nastoupili, si zaslouží za přístup k utkání pochvalu. Byla tam i řada dobrých akcí.

Michal Petrouš (trenér Slavie B): Rozhodla zkušenost čtyř hráčů – Riegel, Křížek, Otepka a Řezníček – kteří posílili Strakonice. Bylo to znát. My jsme bohužel byli naivní. Hráli jsme, ale soupeř hrál to, co potřeboval a dával góly. Na držení míče jsme byli lepší, Strakonice však byly efektivnější. Vždy využily naší chybičky. My jsme situace, které jsme měli, nedotáhli do finále.