Fotbalisté Dynama České Budějovice se v průběhu jara dostali do výborné formy. V deseti jarních kolech uhráli devatenáct bodů a patří v tomto ohledu k nejlepším týmům v lize. Výbornou formu Jihočeši potvrdili i v Příbrami, odkud si po téměř jedenácti letech odvezli body a hned všechny tři. Nejvýrazněji se pod vítězství podepsali František Němec a Jakub Řezníček, kteří se postarali o dva góly Dynama.
František Němec

Devatenáctiletý útočník František Němec se letošní sezoně potřetí objevil v základní sestavě Dynama a důvěru trenéra dokázal proměnit ve vstřelený gól, který proti Příbrami zaznamenal pět minut před koncem poločasu. "Příbram nás tlačila, teď je vyhlášená tím, že hraje ofenzivní fotbal. I proti nám to předváděla celou první půli. My jsme ale v závěru dokázali vstřelit gól, a to nám určitě trochu pomohlo. Hned po přestávce jsme dali druhý gól a domácí začali být zaražení. My jsme drželi balon a z našeho pohledu byl druhý poločas lepší," všiml si mladý budějovický útočník či ofenzivně laděný záložník.

František Němec nastoupil ke svému čtrnáctému prvoligovému zápasu v kariéře a na konto si v Příbrami připsal první ligový gól. "Určitě jsem byl za ten gól rád. Ten gól na konci poločasu nám pomohl. Ještě více nám pak pomohl ten druhý gól a ve zbytku zápasu se nám hrálo již dobře. Už jsme nebyli pod takovým tlakem jako v těch prvních dvaceti nebo třiceti minutách," dodal šťastný střelec.

V průběhu podzimní části sezony se fotbalisté Dynama trápili, teď se dostali do velké pohody a právě zápasem v Příbrami se s velkým předstihem zachránili v lize. "S takto úspěšným jarem jsme samozřejmě po tom nepovedeném podzimu určitě nepočítali. Jsme rádi, že jsme se dokázali s takovým předstihem čtyř zápasů před koncem sezony zachránit," pochvaloval si po zápase mladý útočník.

Důvodů, proč se Dynamu na jaře daří více než na podzim, je podle Františka Němce více. "Snažíme se jako tým táhnout za jeden provaz. Určitě nám prospěl i příchod Tomáše Řepky, díky kterému se hodně zpevnila naše obrana a celkově se zlepšila hra celého týmu.

Jakub Řezníček

Zpět domů se vrátil při zápase Dynama na hřišti Příbrami útočník Jakub Řezníček. Rodák z Příbrami až do roku 2006 v Příbrami působil a zápas proti Dynamu tak pro něj byl hodně prestižní. Po skončení zápasu tak mohl být spokojený s tím, že to byl právě on, kdo se podílel na vítězném gólu budějovického týmu.

Jakub Řezníček ale podobně jako František Němec uznal, že domácí začali zápas lépe a byli aktivnějším týmem. "Příbram sice začala dobře, ale gól nedala a když jsme se před koncem poločasu prosadili my, tak to domácí asi trochu sesadilo z role dnešního favorita," řekl po zápase.

Pravdou ale je, že mnoho kurióznějších gólů ve své kariéře Jakub Řezníček asi nedal. "Byl to rychlý protiútok, po kterém jsem se snažil centrovat do vápna. Naštěstí pro nás to tam domácí Krejčí lehce tečoval a míč zapadnul přesně k tyči a byl z toho gól," popisoval šťastný gólový moment. Právě druhý gól do sítě Příbrami se ukázal jako rozhodující. "Byl zlomovým. Pak se nám hrálo už dobře a soupeře jsme k ničemu moc nepouštěli. Byla jen škoda, že jsme dostali gól a že jsme nedokázali udržet čisté konto," dodal Řezníček.

Na příbramském stadionu u řeky Litavky se střetly dva odlišné herní styly. Zatímco domácí hrají bezvýhradně ofenzivně, hra Dynama je založena na precizní defenzivě a taktické vyspělosti zkušených hráčů. Snažíme se hrát dobře v defenzivě a spoléháme na brejky. Věříme, že vždy nějaký z nich proměníme. Dneska se nám podařilo dát dva a ty znamenaly vítězství," dodal Jakub Řezníček.