Divizní farma českobudějovického Dynama porazila Rokycany 2:1 a udržela se v horních patrech tabulky. Oba góly Strakonic vstřelil nadějný útočník František Němec. Za Strakonice hrálo několik pendlů a trenéra Procházku mrzely neproměněné šance.

Domácí nezačali utkání vůbec špatně a v 18. minutě se dostali zásluhou Františka Němce do vedení. Skóroval po Koutného přihrávce. Poté si Strakoničtí vypracovali ještě jednu šanci, ale ve 39. minutě mohlo udeřit na druhé straně, kdy na poslední chvíli Vaníčkovu střelu ztečoval obránce na rohový kop. Po změně stran mohl další branku přidat Němec, ale mířil jen do prostoru, kde se nacházel gólman.

František Němec si spravil chuť v 55. minutě, kdy po rychlé akci a neméně povedené Novákově přihrávce přehodil vybíhajícího gólmana – 2:0. Rokycany zbraně nesložily a v 72. minutě se dočkaly snížení, kdy obránci úplně zapomněli na Kubíka, ke kterému se dostala sražená střela. Další branka ale již nepadla, a tak si Strakonice připsaly tři body do tabulky za zaslouženou výhru.


Ohlasy trenérů

Zdeněk Procházka (trenér Strakonic): "V prvním poločasu jednoznačný průběh, naše hra a pohyb dělala soupeři problémy, zasloužené jednobrankové vedení, které bylo pro hosty milosrdné. Ve druhé polovině utkání jsme pokračovali v aktivní hře, což vyvrcholilo druhou brankou po krásné kombinační akci po ose Rein - Novák - Němec. Aktivita nám vydržela ještě asi deset minut, poté jsme pro mne nepochopitelně ubrali, začali hrát na půl plynu a dovolili soupeři snížit. V závěru nás soupeř zlobil, bylo to zbytečně nervózní. Výsledek je spravedlivý, ale podle mě mělo být naše vítězství výraznější. Naše neproměněné šance jsou pro nás varováním do dalších zápasů."