Fotbalisté SK Dynamo České Budějovice porazili Slavii Praha po pěkném gólu Javorka 1:0. Jak sám střelec přiznal, tak chtěl pálit jinak. Po utkání byl hodně zklamaný exbudějovický Nitrianský, který chtěl Střelecký ostrov vyloupit. Oba hráči po utkání hodnotili hubené domácí vítězství.

Javorek: Slavia byla lepší. Pomohla nám poločasová bouře

Rozhodl jste utkání se Slavií. Jaký to je pocit?
Bylo to hodně náročné. Jednoduchý zápas to v žádném případě nebyl. Musíme si přiznat, že nás Slavia přehrávala. Jsme hodně rádi, že jsme to tam nakonec dotlačili.

Dal jste krásný gól. Byl to úmysl?
Úmysl to nebyl. Míč jsem špatně trefil a navíc se mi ještě odrazil od levé nohy. Naštěstí to tam padlo. (s úsměvem)

Ve Slavii jste působil. Proběhlo nějaké hecování?

Gólová radost Petra Javorka
Nic nebylo. Až po utkání jsem mluvil s Berkovcem. Znám ho a řekl jsem mu, že vím jak na něj.

Získali jste důležité tři body. Záchrana je hodně blízko, že?
Uvidíme, jak budou hrát ostatní týmy. Máme to ale ve svých rukách. Věřím, že ještě nějaký bod získáme a budeme zachránění.

Do Příbrami se vám pojede s 29 body asi dobře, ne?
Samozřejmě, že se nám tam pojede s lepším pocitem. Bohužel jsme přišli o Rudu Otepku a musíme ho nějak nahradit. Bude to těžké, ale pojedeme se tam o body poprat. (Otepka má za 8 žlutých karet stop na dva zápasy – pozn. autora).

Před vaším gólem měl velkou šanci Pospěch. Trenérovi jste k narozeninám mohli dát i prohru.
Jsme rádi, že jsme trenérovi dali k narozeninám výhru. Pospěch střílel někde z malého vápna a musíme Michalovi (Daňkovi – pozn. autora) poděkovat. Od toho tam ale brankář je, aby něco chytil (s úsměvem).

Co proběhlo po prvním poločase v kabině?
Byla tam bouře. Tomáš Řepka s Lengym (Lengyel – pozn. autora) si vzali slovo, že Slavia má hodně času na rozehrávku a že nás přehrávají po zemi. Po půlce se nám více dařilo a jsme za tři body rádi.

Nitrianský: Chtěl jsem tady vyhrát. Hodně jsem chtěl…

Milane, určitě vás hodně mrzí tato porážka v Budějovicích, že?
To víte, že jo. Budějovice byly o dva body za námi, nyní jsou o jeden před námi. I když jsme prakticky zachráněni, tak jsme tu chtěli vyhrát. Osobně jsem zde moc chtěl uspět proti svému bývalému klubu a to se nepovedlo. V závěru jsme neproměnili šanci a prakticky z protiútoku jsme dostali na 1:0.

Milan Nitrianský

Ale po většinu duelu jste měli více ze hry. Čím to, že jste se nedokázali prosadit?
My poslední dobou máme pořád míč víc na svých kopačkách než soupeř, ale nedáváme šance. Dnes jsme jednu měli a je škoda, že tu vyloženou máme jenom jednu jedinou a Budějovice nás krutě ztrestaly. Bohužel…

Jak se změnilo mužstvo Dynama? Na jaře se mu daří, prohrálo pouze jednou.
Dobře posílili. Navíc poslední zápasy jim vyšli, po dlouhé době vyhráli venku. Ty důležité zápasy zvládají, což nám se bohužel nestává.

To trápení s neproměňováním šancí se kolem vás točí pořád dokola. Co s tím?
Je to pořád to samé. Netrefujeme vůbec branku, a když už jí trefíme, tak zasáhneme přímo gólmana. To už není ani smůla. Šance máme, ale neproměňujeme je. Minulý týden jsme vyhráli díky vlastňáku a říkali jsme si, že by nás to mohlo nakopnout. Bohužel se tak nestalo.

Vy umíte vypálit kvalitně i ze střední vzdálenosti, ale dnes jste se k tomu moc nedostal.
Já jsem celkově nebyl moc u míče. Chtěl jsem tady vyhrát a jsem vyloženě nas***ej. Budějovice jsou nyní o bod před námi a doufám, že je znovu přeskočíme.