Strakonice, které jsou farmou českobudějovického Dynama, vyhrály v Kolovči gólem Hudsona 1:0. Za Strakonice nastoupilo několik pendlů. V brance dobře chytal zkušený Křížek, obranu vedl Brezinský a vedle něho odehrál výborný zápas Sláma. Domácím dělal hlavně v prvním poločase velké problémy svojí rychlostí Hudson.

Začátek byl ve znamení vyčkávání. První šanci měli ve 12. minutě domácí, ale Tomáš Došek ze sedmi metrů vyslal na Křížka jen - dá se říci - propagační střelu. Poté ještě strakonický gólman vytáhl na roh Mourovu dělovku. Na druhé straně Němec z bezprostřední blízkosti nechal vyniknout jen gólmana Kolovče.

Největší šanci první půle měl ve 40. minutě domácí Tomáš Došek, byl sám, ale z osmi metrů nemířil přesně. Ve druhém poločase v 56. minutě po pravém křídle unikl Baxovi Hudson, který měl prázdnou branku. Nemýlil se a jak se ukázalo nakonec to byla jediná.

V 64.minutě se mohli radovat i domácí ale hlavička Vůjtěcha šla těsně vedle Křížkovi branky. Potom ještě v 85. minutě centroval z pravé strany na Káníka Němec, ale jeho bombu vyrazil na roh Fillinger. Běžela již 89. minuta a z půle unikl střídajicí Rein. Ve velké šanci ale trestuhodně nedal. Hosté uhajili letošní první tři body, ale střelecky to zatím není ono. V sobotu v 10.15 hostí Strakonice na Křemelce tým Rokycan.


Ohlasy trenérů

Zdeněk Procházka (trenér Strakonic): "Věděli jsme, že nás čeká těžké utkání se zkušeným mužstvem, které má ve svém středu sice starší, ale zkušené hráče. Potvrdilo se to, domácí hráli dobře. I když jsme je někdy opticky přehrávali, bylo to bez efektu a zakončení bylo minimálně. Soupeř naopak hrozil z brejků. Do druhého poločasu jsme nezměnili jsme nic, chtěli jsme být nadále aktivní. Opět jsme byli stejně jako v první půli na šance lepší a bohudík jsme využili alespoň jedinou a vyhráli jsme. Koloveč poté hru hodně otevřela, měla nápor a mohla i vyrovnat. Asi jsme o naší výhře měli rozhodnout už do přestávky."