Byl hodně aktivní, ve vzduchu nepřekonatelný. Roman Lengyel odehrál v neděli s Hradcem výborné utkání. Jako správný kapitán vedl své mužstvo za vítězstvím a věřil do poslední minuty. "Takové zápasy se musí hrát do závěrečného hvizdu a vyplatilo se. Fotbal to sice nebyl bůhvíjaký, ale šli jsme za vítězstvím víc a minimálně za druhou půli jsme si ho zasloužili," prozradil s úsměvem.

Utkání muselo být psychicky hodně náročné, ne?
Samozřejmě. Je to o štěstí. Někdy dostaneš gól v poslední minutě, jindy ho dáš. Dnes jsme to štěstí měli my, i když i sami hradečtí říkali, že to penalta byla. Takové zápasy se musí hrát do závěrečného hvizdu a vyplatilo se. Fotbal to sice nebyl bůhvíjaký, ale šli jsme za vítězstvím víc a minimálně za druhou půli jsme si ho zasloužili.

Roman Lengyel

Ve vaší situaci jsou tyto tři body hodně důležité i pro váš klid do dalších zápasů.
Určitě. Jsou to zlaté tři body, i když ještě samozřejmě nejsme zachráněni. Můžou nám hrozně moc pomoci a jsme za ně všichni hrozně rádi.

Ve druhé půli jste se hodně vytahoval na hrot. Byl to pokyn od trenéra?
Pokyn to nebyl. Bylo to 0:0 a remíza pro nás nic neřešila. Hradec hrál na jednoho útočníka, který se navíc ještě stahoval, takže jsme tam byli čtyři zbytečně. Tudíž jsem se snažil při rychlých protiútocích pomáhat klukům vepředu.

Jaká byla atmosféra před utkáním s Hradcem? Dostali jste čtyři góly v Plzni, pět v Jablonci…
Jsou to nepříjemné výsledky, ale nikdo z nás to v hlavě neměl. Plzeň i Jablonec jsou silné týmy, přesto tolik branek je příliš. Jak jsem již řekl, pro nás bylo klíčové utkání s Hradcem, které jsme naštěstí zvládli.

Odčinili jste tím nepovedený závěr se Slováckem, kdy jste ztratili dva body?
Určitě. Slovácko nás dlouho mrzelo. Vlastní blbostí a podceněním jsme ztratili dva body. Třeba bychom nevyhráli s Hradcem… Myslím, že čtyři body z těchto dvou zápasů nejsou vůbec špatné.