Začátek nového ročníku Gambrinus ligy se kvapem blíží a trenér Jiří Kotrba se svým týmem finišuje přípravu na první domácí zápas se Spartou. Předposlední přípravné utkání odehrají Jihočeši již ve středu, kdy od 17:00 nastoupí ve Voticích proti ligovému týmu Dukly Praha.

Dukla je jedním z nováčků nejvyšší soutěže, když v loňské sezoně s velkým přehledem zvítězila v druhé lize. Tým Luboše Kozla se poctivě připravuje na start v Gambrinus lize, kde se Pražané objeví po dlouhých sedmnácti letech. V přípravě fotbalisté Dukly nejprve prohráli s Bohemians 1905 0:1, poté si připsali cennou remízu s Energií Chotěbuz 2:2, porazili Hradec Králové 3:1 a o uplynulém víkendu vyhráli 1:0 nad Vysočinou Jihlava. Nejlepším střelcem týmu je zatím se dvěma góly Miroslav Markovič, který v létě přišel do Dukly z konkurenčního Žižkova.

Trenér Dynama Jiří Kotrba v zápase využije hlavně hráče, kteří ve středu nehráli proti Příbrami. "Dostanou šanci hlavně ti, na které se ve Strakonicích proti Příbrami nedostalo," říká kouč Jihočechů. Toho hlavně mrzí, že stále musí před startem ligy hledat alternativní složení středové formace. "My bychom potřebovali mužstvo teď už sehrávat, jenže tři ze čtyř záložníků, s nimiž jsme na úvod sezony počítali, v tuto chvíli nemáme," připomněl absenci hned tří záložníků základní sestavy.

Fotbalisté Dynama se s pražskou Duklou utkají po dlouhých sedmnácti letech. Naposledy se oba týmy střetly 8. června 1994 na Střeleckém ostrově, kdy v rámci první ligy skončilo utkání nerozhodně 1:1. Jedinou branku Jihočechů vstřelil tehdy jako mladíček Karel Poborský. Následovníkem Dukly Praha se poté stala Dukla Příbram a pražský celek z Julisky na několik let téměř zmizel z fotbalové mapy. Nyní je zpět v plné síle a jako loňský vítěz druhé ligy má nejlepší předpoklady stát se opět tradičním účastníkem nejvyšší soutěže.

Přípravný zápas mezi Dynamem České Budějovice a Duklou Praha začíná na stadionu ve Voticích ve středu v 17 hodin a fanoušci obou klubů budou moci průběh střetnutí sledovat online prostřednictvím serveru www.onlajny.cz.