Úvodní kola letošního ročníku Gambrinus ligy znají již svůj přesný program. Fotbalová asociace České republiky právě dnes vydala oficiální termínovou listinu Gambrinus ligy, u prvních dvou kol jsou navíc známé i televizní utkání.

Fotbaloví fanoušci znají rozlosování Gambrinus ligy již od 24. června, až nyní ale byla zveřejněna oficiální termínová listina, která zohledňuje i to, jak má který tým určené začátky domácích zápasů. Fotbalisté Dynama České Budějovice budou jako již tradičně hrát své domácí zápasy v neděli od 17:00. Po změně na zimní čas pak budou poslední čtyři zápasy podzimní části sezony dohrávat v neděli se začátky od 15:00.

Jihočeši hned v úvodním kole letošního ročníku přivítají na domácím stadionu pražskou Spartu a bylo tedy víceméně jisté, že toto utkání odvysílá některá z televizních stanic. Utkání proti letenskému celku bude nakonec vysílat sportovní kanál Sport2 a utkání se tak nakonec odehraje bez jakéhokoliv přesunu, v neděli 31. července od 17:00.

Letošní ročník Gambrinus ligy budou hrát nově dva celky, které mají oproti tradičním zvyklostem jiné úřední začátky svých zápasů. Hned ve druhém kole sezony se Dynamo představí proti Dukle Praha, která hraje svoje domácí zápasy v pátek od 18:00. Jihočeši se na Julisce představí v pátek 5. srpna. Liga se bude hrát také v neděli dopoledne. Svůj tradiční termín od 10:15 dokázali na volné hromadě obhájit zástupci Viktorie Žižkov. Na stadionu pod žižkovským vysílačem se Dynamo představí ale až v jarní části sezony.

Pokud by nedošlo k žádné změně kvůli televizním utkáním nebo jiným okolnostem, odehráli by fotbalisté Dynama většinu podzimních utkání v neděli odpoledne. Vedle pátečního utkání na Julisce by měli hrát svěřenci kouče Kotrby pouze na Slovácku v sobotu 17. září od 19:00 a v Liberci v sobotu 5. listopadu od 16:00.

Kompletní upřesněné rozlosování Gambrinus ligy naleznete zde