V letošní přípravě ještě neinkasoval. Osmadvacetiletý Zdeněk Křížek srdnatě bojuje o místo mezi třemi tyčemi. Na turnaji v Hluboké nad Vltavou se stal, stejně jako v Nové Včelnici, nejlepším brankářem turnaje. V neděli hraje Dynamo ve Strakonicích s Příbramí a Křížek se na toto utkání moc těší, jelikož Strakonice jsou jeho rodným městem.

Zvítězili jste na kvalitně obsazeném turnaji na Hluboké. Je to příslib pro blížící se sezonu?
Určitě. Je dobré, že jsme zde lidem ukázali, že se kvalitně připravujeme na sezonu. Jak herně, tak i po fyzické stránce jsme byli na tom lépe než naši soupeři. Oba duely jsme vyhráli zaslouženě. Jsme rádi, že jsme celý turnaj ovládli, ale důležitější zápasy přijdou za dva týdny, kdy se rozbíhá liga.

O místo v brance soupeříte s Pavlem Kučerou, jak to berete?
Je jasné, že každý chce hrát, v tomto případě chytat. Já bych byl hrozně rád, kdybych stál mezi třemi tyčemi se Spartou já, ale příprava je ještě dlouhá a vše záleží na trenérovi.

Stejně jako v Nové Včelnici jste dostal cenu pro nejlepšího brankáře. Jak si vážíte tohoto ocenění?
Je to příjemné, ale nijak to nepřeceňuji. Tu cenu bych určitě nezískal, kdyby mi kluci nepomáhali, takže tohle ocenění patří i jim.

V přípravě jste zatím neinkasoval, co vy na to?
Doposud jsem chytal celý zápas se Slavií a na turnaji na Hluboké dva poločasy. Samozřejmě je to příjemné a dodává mi to sebevědomí. Poté se mi i lépe trénuje, tvrdě makáme, a když se daří výsledkově i herně, tak se i mnohem lépe trénuje. Zatím máme výsledky slušné, takže si myslím, že můžeme být spokojeni.

Ale na turnaji na Hluboké jste v obou duelech moc práce neměl…
Hlavně v prvním zápase soupeř měl několik nepříjemných střel. Žižkov v prvním poločase jednu pěkně vystřelil a vytvořil si několik závarů. Ale od toho v brance sem, abych něco chytil.

Čekají už vás pouze tři přípravné zápasy do začátku soutěže. Už se těšíte?
Samozřejmě, každý už se těší. Pečlivě jsme sledovali los a moc dobře víme, že nás v prvním kole čeká Sparta. Máme poměrně těžký los, přesto se moc těšíme. Do ligy zbývají takřka dva týdny a ještě nás čekají tři přátelská utkání, ve kterých chceme uspět. Máme ještě spoustu věcí, které musíme zlepšit, aby bylo na ligu vše vyladěné.

V neděli zajíždíte do Strakonic k duelu s Příbramí. Jsou pro vás duely ve vašem rodném městě specifické?
Určitě. Ve Strakonicích jsem doma a za Budějovice si tam vždy rád zachytám. Bude to prestižní zápas, utkají se dva ligový soupeři. Všichni se na ten zápas těšíme, že se hraje ve Strakonicích je pro mě obrovské plus.