František Němec bojuje o místo v sestavě pro nový ročník Gambrinus ligy. Během přípravy vstřelil tři góly a v každém utkání patří mezi nejaktivnější hráče. Turnaj v Hluboké nad Vltavou mu přinesl ocenění pro nejlepšího fotbalistu. Němec měl navíc stejně gólů, jako nejlepší střelec turnaje Zdeněk Ondrášek.

Mezi nejmladší hráče, kteří pravidelně nastupují v přípravě, je útočník František Němec. Od trenéra Kotrby dostal prostor v pěti zápasech a odvděčil se mu třemi góly. “ Popravdě sám nevím, jak je to možné. Do každého zápasu jdu s tím, že chci podat nejlepší výkon," řekl František Němec.

František Němec na Hluboké

Ten byl vyhlášen nejlepším hráčem turnaje v Hluboké nad Vltavou a navíc měl zálusk i na nejlepšího kanonýra. Tím se nakonec stal další českobudějovický útočník Zdeněk Ondrášek, který odehrál o poločas méně. "Hodně mi pomohli spoluhráči. Bez nich bych se do šancí nedostal. Důležitější než individuální ocenění je kolektivní výkon."

V Hluboké dal František Němec dva góly. Oba vstřelil poté, co ho spoluhráči vysunuli za obranu soupeře. "Dal jsem dva podobné góly levou nohou. Při jednom jsem obešel brankáře. Druhý byla střela," upřesnil své gólové akce. František Němec si výkony říká o to, aby dostal šanci i v lize. "Základní sestava je jasná. Tam bude Ondrajs a Stráďa (Ondrášek a Stráský - pozn. autora). Určitě bych chtěl dostat alespoň šanci v průběhu utkání."

Mladý a nadějný útočník si pochvaluje i práci se spoluhráči. "Když hraji se zkušenějšími spoluhráči, tak se mi hraje lépe. Míč dostávám přesněji a rychleji do nohy," řekl Němec. Cíl má jasný - udržet se v kádru pro Gambrinus ligu. "Samozřejmě záleží na trenérech, jestli mě pošlou někam na hostování nebo tu zůstanu. Musím se o svou šanci zůstat v A-týmu poprat."