První ročník letního turnaje v Hluboké nad Vltavou ovládli fotbalisté Dynama České Budějovice, kteří vyhráli 3:1 nad Jihlavou a 3:0 nad Žižkovem. Nejspokojenějším trenérem tak byl Martin Vozábal, který stejně jako ostatní trenéři bral ale turnaj především jako dobrou přípravu.

Fotbalisté Dynama své příznivce na Hluboké určitě potěšili. V obou zápasech předvedli dobrý fotbal. "Turnaj byl pro nás určitě dobrou přípravou. Odehráli jsme zápasy s dvěma kvalitními soupeři, oba zápasy jsme vyhráli, takže jsme určitě spokojeni. Tenhle přípravný turnaj určitě splnil svůj účel," pochvaloval si asistent trenéra Martin Vozábal.

Jihočeši mají dlouhodobě problémy se střelbou gólu, na Hluboké se jim ale dařilo náramně, když ve dvou zápasech zaznamenali šest vstřelených branek. "Týmu se daří i střelecky, za což jsme samozřejmě rádi. Ligy potom asi bude trochu něco jiného, ale určitě ty dobré výsledky a vítězství na turnaji týmu určitě pomohou po psychické stránce," dodal Vozábal, který ocenil především úvod zápasu proti Žižkovu, během kterého Jihočeši zaznamenali tři rychlé góly: "Proti Žižkovi jsme se přesvědčili, že když hrajeme náročně a nátlakově, tak toho soupeře donutíme k chybám."

Druhé místo na turnaji obsadili právě hráči Žižkova. Zatímco fotbalisté Dynama mohli být s úvodem finálového zápasu spokojeni, trenér Pražanů Martin Pulpit potěšený nebyl. "Samozřejmě nás mrzí ten první poločas, kdy nás nepodržel brankář. Nemyslím si, že jsme si zasloužili takto prohrát 0:3," řekl trenér bez servítek. Kouč Žižkova ale také potvrdil, že i když do startu ligy zbývají necelé tři týdny, celky jsou v plném tréninku. "My to bereme tak, že my tady na Hluboké během soustředění trénujeme každý den třífázově a i před turnajem jsme ráno měli ještě jeden trénink, takže únava na hráčích znát asi je," řekl.

I trenéři Viktorie Žižkov brali turnaj především jako test nových hráčů, kteří bojují o dres ligového týmu. "Turnaj nám ale ukázal, zda můžeme s některými hráči, které tady testujeme, do ligy počítat nebo ne. Asi podobně jako ostatní týmy se budeme chtít do pátku rozhodnout, kteří hráču u nás zůstanou a kteří půjdou pryč," dodal trenér Žižkova Pulpit.

Kouč Vysočiny Jihlava Roman Pivarník třetí místo na turnaji nakonec bral. "Stejně jako ostatní týmy jsme do turnaje vstoupili z plné zátěže. Na turnaj jsme přivezli vlastně dvě mužstva a v prvním zápase s Budějovicemi byla jen škoda, že my jsme nechali hrát jednu jedenáctku a domácí naopak o poločase vystřídali a odehráli to s dvěma týmy. V tomto horkém počasí to samozřejmě bylo znát," všiml si jihlavský kouč.

Zatímco trenéři Jihočechů zátěž rozdělili tak, aby si všichni hráči zahráli poločas v obou zápasech, Jihlavští k tomu přistoupili jinak. "My jsme upřednostnili, aby hráči odehráli vždy celý zápas a aby si zase zvykli na tu zápasovou zátěž. Z tohoto pohledu jsem tedy spokojený a splnilo to svůj účel," řekl dále Pivarník, kterému se více líbilo vystoupení týmu proti Sezimáku v zápase o třetí místo. "Ve druhém zápase jsme byli lepší a měli jsme i více šancí. Jenže soupeř z jediné střely na bránu vyrovnal v závěru na 1:1, a to by se stávat asi nemělo," řekl.

Fotbalisté Sezimova Ústí sice obsadili až poslední čtvrtou příčku, konečný výsledek turnaje bral trenér Luboš Zákostelský s velkým nadhledem. "My jsme na turnaji postavili dvě mužstva. Do prvního zápasu nastoupili mladí a nadějní hráči a také hráči z Tábora a prohráli jsme 2:0. Ve druhém zápase jsme chtěli už vyhrát a nakonec jsme k tomu měli blízko, když za stavu 1:1 v poslední minutě Rosůlek přestřelil bránu," připomněl Zákostelský.

Velkou zkušeností pro všechny hráče na turnaji bylo především klima, ve kterém se hrálo. "Hrálo se v těžkém počasí, ale hráči si musí také zvykat, že ta soutěž je těžká a počasí je pro obě mužstva stejné," dodal Zákostelský, který turnaj jako celek ale hodnotil velmi pozitivně: "Byl to vynikající turnaj za účasti výborných mužstev. Sice jsme jednou prohráli a jednou remízovali, ale celkově jsme s přípravou moc spokojeni."