Fotbalisté Dynama České Budějovice se týden po utkání s rakouským Lincem opět představí na fotbalovém stadionu v Hluboké nad Vltavou. Tým Jiřího Kotrby se představí na 1. ročníku letního turnaje za účasti prvoligového Žižkova a druholigových celků Jihlavy a Sezimova Ústí. Dynamo hraje první zápas od 11:30 proti Vysočině Jihlava.

Přestože se podobný turnaj hraje na Hluboké vůbec poprvé, organizátorům se podařilo zajistit velmi zajímavé účastníky. Od půl dvanácté se představí fotbalisté Dynama proti druholigové Jihlavě a poté od 13:30 nastoupí Viktoria Žižkov proti Spartaku Sezimovo Ústí. Zápas o třetí místo je na programu od 16:00, finále pak od 18:00. Všechny zápasy se budou hrát 2x45, což pro podobné turnaje nebývá příliš obvyklé. "My jim zase vyšli vstříc v tom, že se turnajové duely nebudou hrát na zkrácený čas, ale plných devadesát minut, aby si trenéři mohli hráče vyzkoušet v plné zátěži tak, jak oni potřebují. Na tom jsme se dohodli," řekl jeden z organizátorů turnaje Pavel Mádl.

Trenér Dynama Jiří Kotrba účast na turnaji na Hluboké rozhodně vítá, přesto zdůrazňuje, že o výsledky v této fázi přípravy zatím tolik nejde. "Hráči mají v nohách stále náročné nabírání kondice. Tenhle týden jsou ještě v plném kondičním tréninku," říká budějovický kouč. I kvůli tomu chce Kotrba zatížení na své svěřence rozdělit rovnoměrně: "Čekají nás dva zápasy, ve kterých nastoupí vždy dvě jedenáctky, každá v jednom poločase."

Trenér Jihočechů postaví do turnaje všechny hráče, které bude mít aktuálně k dispozici. "Hrát nebudou Halama a zranění Brazilci. Hudson s Halamou sice již začali trénovat, na zápas to ještě ale není. Stále není k dispozici ani zraněný Simić. Není s námi ani Čirkin, který si vyřizuje vízum v Rusku," vypočítává Kotrba, který již nepočítá ani s Janem Krobem, kterého poslal pryč po středečním zápase s Lincem.

Fanoušci Dynama by naopak mohli na vlastní oči vidět další dva hráče, kteří budou na turnaji bojovat o angažmá v Dynamu. "Nastoupit by měli Kocourek z Jablonce a Rýdel, který hrál loni v Brně. Tyhle dva si chceme vyzkoušet, abychom je případně mohli využít, pokud bychom měli stále zdravotní problémy našich hráčů. Příležitost dostane i mladý reprezentant Kadula, který by měl být v nové sezoně také členem kádru," dodává Kotrba.

Program turnaje v Hluboké nad Vltavou
11:30: Dynamo ČB – Jihlava 11.30
13:30: S. Ústí – Viktoria Žižkov 13.30
16:00: O 3. místo
18:00: Finále
(všechny zápasy na 2 x 45 minut)