Loňskou sezónu odehrál V Sezimově Ústí, letos bojuje o své místo v základní jedenáctce. Jednadvacetiletý Pavel Novák se zatím jeví vedle zkušeného Romana Lengyela velmi spolehlivě a zdá se, že by s ním mohl vytvořit kvalitní stoperskou dvojici.

Prohráli jste s Linzem, přestože jste vedli po prvním poločase 1:0. Co poté zapříčinilo změnu obrazu hry?
Nevím co k tomu říci. Kdyby Zdeněk Ondrášek dal po změně stran na 2:0, mohlo to být jiné. Takhle jsme dostali dva slepené góly a prohráli jsme. Musíme zlepšit spoustu věcí.

Inkasovali jste první gól po pěkné kombinaci Rakušanů, druhý byl z velké dálky. Dalo se s nimi něco dělat?
Při tom prvním přišel přetažený centr a na zadní tyči si Milan Nitrianský nepohlídal svého hráče. Jejich druhý gól padl po střele z velké dálky a sám Pavel Kučera říkal, že ji mohl mít. Rozebereme si utkání na videu a musíme vylepšit dosavadní nedostatky.

Jak se vám hraje s Romanem Lengyelem ve stoperské dvojici?
S Lengym se mi hraje výborně. On hraje hodně spolehlivě, je hodně zkušený. Navíc mi dává spoustu rad do života, které se mi mohou hodit.

Co prozatímní příprava? Byla hodně náročná?
Absolvovali jsme dvoutýdenní soustředění v Písku. První týden byl hodně tvrdý, balon jsme takřka neviděli. Ten druhý byl již volnější, ale neustále se hodně posilovalo a běhalo. Teď jsme již více hráli s míčem a soustředili jsme se na turnaj ve Včelnici a na duel s Lincem.

Vypadá to, že s vámi trenéři zatím počítají. Jak vidíte své šance na základní sestavu?
Určitě bych si přál, abych zde hrál. Ale do ligy je ještě daleko a o své místo se budu muset poprat. Je zde spousta kvalitních hráčů a každý má šanci na základní jedenáctku.