První zápas na turnaji v Nové Včelnici vyšel fotbalistům Dynama skvěle. Do zápasu proti pražské Slavii sice nastoupili ve značně kombinované sestavě, přesto vyhráli po gólech Benáta a Františka Němce 2:0. V druhém zápase proti Liberci si tak Jihočeši zahrají o celkové prvenství v turnaji.

První zápas turnaje v Nové Včelnici přinesl velmi zajímavou podívanou, mnoho šancí a také góly. Trenér Dynama Jiří Kotrba dostál svých slov a do zápasu proti Slavii poslal značně kombinovanou sestavu složenou především z mladých a testovaných hráčů. Mezi zkušené hráče sestavy patřili pouze David Horejš, Petr Benát a brankář Zdeněk Křížek. Hned od úvodních minut bylo k vidění zajímavé utkání, první šanci si vytvořil hlavičkující Jurkemik, který patřil k nejlepším hráčům na hřišti.

V prvním poločase byl v trvalé permanenci i brankář Křížek, který musel zasahovat po střelách Milutinoviče a Jarolíma. Jihočeši odpověděli velkými šancemi Petráně a Kaňáka. Především druhý jmenovaný útočník Dynama málem využil chyby brankáře Berkovce, z gólové pozice ale nedokázal trefit odkrytou bránu sešívaných. Vůbec největší šanci prvního poločasu měl po brejku Martin Voráček, jeho přesně mířenou hlavičku k pravé tyči ale brankář Křížek skvěle vychytal.

Do druhého poločasu sice vstoupili aktivněji Pražané, avšak když se neprosadili Milutinovič ani Voráček, udeřili fotbalisté Dynama. Rakovan centrem do vápna našel nabíhajícího Jasanského, toho uvnitř pokutového území fauloval Vondráček a byla z toho penalta. Tu s přehledem ranou k pravé tyči proměnil Petr Benát. Vstřelená branka hráčům Dynama dodala sebevědomí a rázem se hrálo především před brankou Slavie. Blízko ke gólu byl hned ve 48. minutě Jasanský, jeho ránu bez přípravy ale Berkovec reflexivním zákrokem zneškodnil. Z následného rohu se míč snesl až k Horejšovi, který nikým neatakovaný poslal balon o několik decimetrů mimo.

Velké šance Jihočechů pokračovaly v zápětí. Po dobrém pasu doběhl míč Jelovac, obhodil si již uvnitř vápna posledního obránce a rázem postupoval sám na Berkovce. Slavistický brankář se ale zaskvěl výborným zákrokem. Srbský útočník byl i v další šance v 59. minutě, gól ale opět nedal. O pět minut později vyslal Jelovac do samostatného úniku Benáta - ten měl sice dostatek času na zakončení, míč ale poslal hodně mimo. Druhého gólu v zápase se Jihočeši ale přeci jen dočkali. Velkou měrou se na něm podílel nejlepší hráč na hřišti Martin Jurkemik, který na pozici levého obránce vybojoval na vlastní polovině balon, rychlým únikem přesprintoval všechny obránce a jako na zlatém podnose předložil míč Františku Němcovi, který podél vybíhajícího brankáře Berkovce zvýšil na konečných 2:0. V samém závěru pak Němec vyzval ke skórování ještě Benáta, ten ale sám před brankářem Slavie lehkým obloučkem šanci neproměnil.

Po skončení zápasu se kopaly pokutové kopy, které by měly v případě nutnosti posloužit jako pomocné kritérium při rozhodování o konečném umístění. Penalty Dynamu nevyšly. Petráň ani Jasanský se neprosadili, naopak za Slavii přesně zakončili Vyhnal s Voráčkem.

Fotogalerie