Ruský bohatýr Grigorij Čirkin přišel do Dynama České Budějovice v únoru letošního roku a hned se zabydlel v základní sestavě ligového A-týmu. V závěru sezony nabral navíc výbornou formu, když minulý týden za rezervní tým zaznamenal hattrick a v ligové derniéře na hřišti Liberce přidal další dvě branky.

Jihočeši mohli jet do Liberce ve velké pohodě, přesto ale s vědomím, že se jim na severu Čech dlouhodobě nedaří. Před nedělním zápasem měli na kontě v posledních deseti zápasech pouze jednu remízu a hrozivých devět proher.

Přestože bylo od úvodu zápasu vidět, že již o mnoho nejde, mohli být svěřenci kouče Jaroslava Šilhavého rádi, že se do kabin odcházelo za bezbrankového stavu. "V prvním poločase byl soupeř lepší a byli jsme rádi, že jsme udrželi výsledek 0:0," uznal sportovně Grigorij Čirkin.

Po deseti minutách druhého poločasu se navíc Liberečtí dostali do vedení a bylo tedy i na hračích Dynama, aby zvýšili své úsilí. Poslední půlhodina pak přinesla málo vídanou gólovou přestřelku, na které se velkou měrou podílel právě i Grigorij Čirkin. "Druhý poločas přinesl branky a já jsem rád, že jsem vstřelil dva góly. Jsem moc rád, že jsem v posledních zápasech nabral dobrou formu, ve dvou zápasech jsem vstřelil pět branek," připomněl pětadvacetiletý fotbalista svou hattrick z minulého týdne proti Bohemians Praha v ČFL.

Na dotaz novinářů, zda je spokojený s výsledkem 3:3 se nakrátko ošil. "Popravdě ani nevím, zda jsem spokojený. Před zápasem jsme chtěli vyhrát, ale když jsme v zápase dvakrát prohrávali, tak konečný výsledek 3:3 je pro nás dobrý," dodal.

Zatímco Jihočeši mohli být vzhledem k průběhu zápasu s remízou spokojeni, domácím hráčům do zpěvu příliš nebylo. Především Jiří Štajner byl u všech tří gólů Liberce, které ale nakonec na zisk tří bodů nestačily. "Určitě mě mrzí, že jeme dobře rozehraný zápas nedotáhli do vítězného konce," řekl nejlepší hráč domácího celku, který měl velké kus štěstí při své druhé brance v zápase: "Střela Váchy mě trefila do holeně a míč se odrazil do sítě podobně jako se to povedlo Honzovi Nezmarovi při tom jeho stém gólu proti Bohemce.“

Jiří Štaner poté uznal, že Liberec měl o výhře rozhodnout v prvním poločase, kdy měl hned několik dobrých příležitostí. "Bylo ale opravdu zase znát, že nám v ofenzivě chybí Honza Nezmar. Mladý Hadaščok se sice vepředu snažil, ale gól se dát nepovedlo, a já nejsem ten typ, abych někde stál v pokutovém území a čekal na balón,“ dodal Štajner.