Fotbalový klub SK Dynamo České Budějovice bude mít v příštím ligovém ročníku nového trenéra. Současnému kouči Jaroslavu Šilhavému končí 30. června smlouva a vedení klubu se rozhodlo, že stávající kontrakt neprodlouží.

„Působení Jaroslava Šilhavého u A-týmu nebereme jako nevydařené. Především v loňské sezoně přebíral A-tým ve velmi složité situaci a přestože nás mohl někdo odepisovat, dvě kola před koncem jsme měli zajištěnou ligu i pro letošek,“ říká generální manažer Dynama Mgr. Jiří Kotrba MBA.

V letošním ligovém ročníku si Jihočeši zajistili ligovou příslušnost pro nadcházející sezonu 2011/2012 opět dvě kola před koncem sezony, přesto vedení klubu došlo k závěru, že nastal čas na změnu. „Dostali jsme se do stavu, kdy je potřeba kádr A-týmu trochu okysličit a udělat nějakou změnu. Výsledky v letošním ročníku sice znamenají záchranu v lize, ale herní projev nebyl především na hřištích soupeřů ideální a na tom chceme v následující sezoně zapracovat,“ dodává Kotrba.

Trenér Jaroslav Šilhavý přišel do Dynama České Budějovice v sezoně 2009/2010 po deseti odehraných kolech. Týmu tehdy patřila s šestibodovým ziskem předposlední příčka v ligové tabulce. Do konce sezony pak Jihočeši nasbírali pětadvacet bodů a s celkovým ziskem jednatřiceti bodů skončili na 13. místě. V letošní sezoně vedl kouč Šilhavý Dynamo zatím v devětadvaceti zápasech, ve kterých jeho svěřenci získali dvaatřicet bodů. Svou bilanci si bude moci trenér vylepšit ještě následující sobotu, kdy se s týmem představí v Liberci.

Klub SK Dynamo České Budějovice touto cestou trenéru Jaroslavu Šilhavému děkuje za dobře odvedenou práci a v další trenérské kariéře mu přeje mnoho úspěchů.