Středeční vložené kolo České fotbalové ligy přineslo jihočeské derby, ve kterém domácí Písek nestačil na juniorku Dynama. Ta si na své konto připsala teprve druhou letošní výhru na hřištích soupeřů, když vyhrála vysoko 1:4. O branky vítězů se postarali Pösinger (2), Repa a Kaňák.

Juniorka Dynama vstoupila do vloženého kola České fotbalové ligy tak, jak si každý trenér přeje. Hned ve druhé minutě se po nedorozumění v domácí obraně prosadil střelou z levé strany Repa. I nadále se Dynamo snažilo být aktivnější a odměnou mu byl druhý gól. Ten vstřelil po centru Repy ve 23. minutě Kaňák.

Písečtí hráči mohli snížit o minutu později. Po rohovém kopu se k míči dostal Voráček a na vzdálenější tyči vystřelil vedle tyče. Na druhé straně následoval rohový kop, který zahrával Šíma. Na míč si vyskočil Kaňák ale rychlejší byl domácí Pastyrik.

Další velkou šanci měl Písek ve 35. minutě. Šlapák vystřelil v pokutovém území nad. Písek měl do konce prvního poločasu ještě další dvě šance. Obě měl Červenka. Hlavičku mu Křížek chytil a o dvě minuty později na brankáři Dynama opět ztroskotal i přes to, že měl na zakončení dvě šance. Při první střele gólman Českých Budějovic míč reflexivně vyrazil a dorážku poslal Červenka do hlavy Křížka.

Druhý poločas začal lépe Písek. Po devíti minutách se prosadil Červenka, který usměrnil centr Malého. V dalším průběhu se hrál vyrovnaný fotbal, který nabídl několik šancí na obou stranách. Ani jednu nevyužil žádný hráč. Až v závěru se blýskl střídající Pösinger. Nejprve v 87. minutě dorazil vyraženou střelu Bakaly a o tři minuty později zakončil pěknou českobudějovickou souhru. Dynamo B tak vyhrálo nad favoritem jednoznačně 4:1. V dalším utkání hraje Dynamo v sobotu doma s vedoucím týmem Bohemians Praha.

Fotogalerie