Vsítil svou třetí branku v řadě. Přesto spokojený nebyl. Tomáš Stráský zajistil svou gólovou hlavičkou českobudějovickému Dynamu remízu se Slavií 1:1. S tou musel být spokojený i brankář Pavel Kučera, který odchytal výborný zápas a výrazně přispěl k dělbě bodů.

Dal jste svou třetí branku v řadě, jak jste ji viděl?
Slavia brání rohové kopy zónově a já jsem zůstal sám na přední tyči. Ruda Otepka mě výborně našel a já už pouze trefil hlavou branku. Za ten gól jsem rád.

Jakou cenu má pro vás bod se Slavií?
Vyhrálo i Brno, takže se nám přiblížili na pět bodů. Ale my jsme chtěli vyhrát, to se nám dnes bohužel nepovedlo. Kdyby se nám podařilo zvítězit, tak bychom byli na 99% zachráněni, takhle se o to budeme muset prát dál.

Slavia rychle vyrovnala, jak se seběhla situace při vyrovnávajícím gólu?
Po standardní situaci přišel přetažený centr, který Pospěch dobře trefil. Bohužel jsme ten gól neměli dostat tak rychle, kdybychom ho dostali později, mohlo to být jiné. Ale stalo se a je to škoda.

Čeká vás duel v Brně, kde by byl každý bod zlatý, ne?
Já bych neřekl, že jedem bojovat o bod, ale určitě by byl hodně důležitý. Budeme se snažit uhrát co nejlepší výsledek, ale abychom tam jeli bránit, to nejde. Musíme se snažit dát branku a odehrát kvalitní utkání.

V posledních třech kolech jedete do Brna, hostíte Olomouc a končíte v Liberci, samí těžcí soupeři…
Určitě. Brno hraje stejně jako my o záchranu a udělá všechno pro to, aby nespadli.Všechny tři zápasy budou hrozně těžké.

V sobotu Brno zvítězilo, jak se vám šlo do toho duelu s tímto faktem?
Šli jsme do toho s tím, že chceme vyhrát. Celý týden jsme věděli, že tu výhru potřebujeme. To že vyhrálo Brno, na to se nesmíme dívat, musíme uhrát tolik bodů, abychom si tu záchranu vybojovali sami.



Pavel Kučera: Slavia byla lepší, na víc jsme neměli

Budějovický brankář Pavel Kučera své spoluhráče opět podržel. V zápase proti Slavii předvedl hned několik velmi dobrých výkonů a i díky němu se tak Jihočeši mohli po skončení zápasu těšit alespoň z jednoho získaného bodu.

Jak jste spokojeni s bodem z dnešního zápasu?
Kdybych byl upřímný, tak na víc dnes nebylo a můžeme za něj být rádi. Slavia byla dnes jasně lepší.

Vychytal jste hodně šancí, která byla pro vás nejtěžší?
Těžko říci. Slávisté měli hodně možností, ale nejtěžší byla asi střela z úvodu druhé půle, kterou jsem vůbec neviděl a prakticky mě pouze trefil. Dnes jsme nesehráli dobré utkání a a již v průběhu duelu my bylo jasné, že za bod budeme rádi.

Ale dali jsme rychlou branku a vše se vyvíjelo podle našich not...
Každopádně. Říkali jsme si, že pokud vstřelíme první branku, Slavie otevře hru. Jenže oni svou kombinační hrou a rychlým pohybem nás přehrávali.

A inkasovanému gólu se nedalo zabránit?
Byla to dobrá hlavička do protipohybu. Ale zrovna z těchto situací branky moc neinkasujeme, paradoxně jsme dostali branku ze vzduchu, což máme dobře nacvičené a jsme v nich hodně silní.

Čeká vás zápas v Brně a bude to důležitý duel o záchranu.
Bylo jasné, že to Brno nezabalí po 25. kole, ale my tam pojedeme s tím, že budeme hrát ze zajištěné obrany a budeme čekat na rychlé brejky.

Může být bodík se Slavií důležitý i vzhledem k lepším vzájemným duelům s Příbramí?
Může a nemusí, ale nás čekají ještě tři těžké zápasy, devět bodů ve hře a důležitost tohoto bodu se ukáže až po 30. kole.