Fotbalisté juniorky Dynama si připsali do tabulky České fotbalové ligy další bod, když na domácím hřišti na Složišti remízovali s Jabloncem 1:1. Jedinou branku Jihočechů zaznamenal na konci prvního poločasu Filip Rein.

Jihočeši začali proti v tabulce ČFL poslednímu Jablonci aktivně a hned v úvodu měli možnost kopat dva rohové kopy. Ani jeden z nich ale vážnější nebezpečí pro hostujícího brankáře Králíčka nepřinesl a když se Jablonečtí oklepali z úvodního náporu Dynama, hrál se zcela vyrovnaný fotbal. První střelecký pokus mířící na bránu si připsali dokonce hosté, jmenovitě středopolař Rudolf, jehož přízemní ránu ale Křížek v poklidu lapil. První velkou šanci Dynama měl po střele Timma útočník Michal Kaňák, který na malém vápně ale nedokázal trefit balon po teči jednoho z hostujících obránců.

S blížícím se koncem poločasu se častěji u balonu vyskytovali domácí hráči, kromě nepřesné střely Bakaly si ale žádné šance nevytvářeli. O to větší radost ale pak měli, když se ve 43. minutě dostali do vedení. Po rohu Šímy se míč od Bakaly dostal až za velké vápno k Filipu Reinovi, který tvrdou ranou doprostřed brány propálil vše, co mu stálo v cestě - 1:0.

Druhý poločas začal podobně poklidně jako první, ale velmi rychle bylo před oběma brankami hodně rušno. Nejprve hlavičkoval v dobré pozici Timm a o chvilku později byl blízko ke gólu Simon, jehož dalekonosnou střelu tečoval Šima tak, že balon velkým obloukem mířil přímo pod břevno budějovické brány. Gólman Křížek se ale zaskvěl výborným zákrokem. O minutu později bylo ale srovnáno, když se ke střele zpoza vápna dostal opět Patrik Simon a ranou přesně k tyči překonal budějovického brankáře.

V dalším průběhu zápasu si Jihočeši vytvořili místy velkou územní převahu, jenže stále tomu chybělo gólové zakončení. V dobrých pozicích ke skórování byli třeba Rimm s Reinem nebo z dálky střílející Sajtl, brankář Králíček byl ale pozorný a často měl i štěstí. Vůbec nejblíže k vítěznému gólu byl v 85. minutě Marián Timm, který dokázal překonat hostujícího brankáře a všichni sledovali pomalu se kutálející balon, který mířil k hostující bráně. Míč se ale prokutálel asi metr vedle levé tyče jabloneckého týmu. Jihočeši mohli v samém závěru dokonce o remízu přijít, když se hosté dostali tak trochu do hokejového přečíslení dva na jednoho, celou akci ale vyřešili velmi zbrkle a zápas tak skončil nerozhodně 1:1.


Ohlasy trenérů

Jiří Lerch (trenér Dynama): "Jablonec hrál výborně kombinačně a nám se to naopak moc nedařilo. Náš výkon se mi dneska moc nelíbil, ale na druhou stranu každý bod se počítá. Pokud ale nedáme z třech čtyř dobrých šancí branku a naopak dáme jen jeden takový ušmudlaný gól, tak samozřejmě nemůžeme vyhrát. V závěru jsme po brejku mohli navíc ještě inkasovat, takže ta remíza 1:1 je asi nakonec spravedlivá."