Fotbalový klub SK Dynamo České Budějovice přichází o jednu ze svých dlouholetých ikon. Po dvaatřiceti letech věrných služeb odchází do penze Jiří Fulín, který prakticky celý život spojil s budějovickým klubem. Fanoušci Dynama ho pamatují především jako správce stadionu na Střeleckém ostrově.

Jiří Fulín už jako fotbalový žáček oblékal dres budějovického Dynama, kterému zůstal navždy vděčný. „Tehdy jsem hrál třeba s Frantou Ciprem. Spolu jsme za Dynamo hráli až do dorostu,“ vzpomíná spolupracovníky a obyčejnými lidmi přezdívaný Fulda.

Vojenskou službu absolvoval v Šumperku a Komárnu, kde také hrál fotbal. Po návratu do Budějovic odehrál několik zápasů za A-tým a B-tým Dynama a od roku 1971 hrál krajský přebor za Žirovnici. „I v Žirovnici jsem byl hrajícím trenérem a zároveň správcem hřiště,“ vypráví i dnes velice vitálním hlasem.

Zpět do Dynama České Budějovice se vrátil v roce 1979 a ani sám asi netušil, že v klubu svého srdce vydrží až do penze. „Tehdy si mě sem vytáhl Zdeněk Čadek, který byl v tu dobu šéfem klubu. Ze začátku jsem dělal úplně všechno, co bylo potřeba. Staral jsem se o hřiště, o tribuny, dělal jsem kustoda týmu, pral jsem dresy, prostě všechno. Až někdy v roce 1983 nebo 1984 se to trhlo a stal jsem se vyloženě správcem stadionu,“ vypočítává Jiří Fulín, který v září letošního roku oslaví čtyřiašedesáté narozeniny.

Prakticky každý fanoušek, který pravidelně chodí na fotbal, Jiřího Fulína zná. Aby také ne, vždyť se každý den s železnou pravidelností staral o stadion na Střeleckém ostrově , jako by byl jeho vlastní. Fotbalový klub SK Dynamo České Budějovice si svého Fuldy moc váží, děkuje mu za oddané dlouholeté služby a do dalšího života přeje jen to nejlepší.