Juniorka Dynama České Budějovice prohrála s rezervou Viktorie Žižkov 3:0, když všechny góly inkasovala v rozmezí pouhých 6-ti minut. Nejprve se dvakrát prosadil Petr Šimonovský, do konečné podoby upravil skóre přesnou trefou obránce Jan Markuzi.

Béčko Dynama České Budějovice přijelo k utkání s doplněnou sestavou o hráče se zkušenostmi z první ligy. V sestavě se objevila jména Černák, Mezlík, Timm nebo Šíma. Viktorka oproti tomu, vzhledem k nadcházejícímu programu a také karetním omezením, tentokrát využila výpomoc pouze dvou hráčů z áčka. Lukáš Bodeček a Jan Bořil, ale měli v nohách celé sobotní utkání se Spartou. Na výpomoc šli s tím, že příští zápas proti Jihlavě se jich vzhledem ke žlutým kartám týkat nebude. Trenér Trpišovský tak použil do zápasu i pět hráčů dorosteneckého věku.

Mladý tým Viktorky se jmen v sestavě soupeře nezalekl a od úvodních minut předváděl velmi aktivní hru na polovině soupeře. O vítězství rozhodla šestiminutovka a tři branky v síti brankáře Křížka a to ještě Jakub Buchner nevyužil naprostou tutovku.

První branku v zápase vstřelil ve 23. minutě Petr Šimonovský a bylo to 1:0. Jihočeši nedokázali na inkasovanou branku zareagovat a o tři minuty později prohrávali již o dvě branky, když se do černého trefil opět Petr Šimonovský. Přestože měl trenér Jiří Lerch k dispozici hned několik zkušených ligových hráčů, ani ti nedokázali zabránit třetí brance, která padla ve 29. minutě. Na rozdíl tří branek zvýšil obránce Jan Markuzi.

Jihočeši sice prohrávali velmi rychle o tři branky, přesto měli dostatek času, aby s výsledkem něco udělali. Jenže ve zbytku poločasu se na dostřel domácí brány prakticky nedostali a do kabin se tak odcházelo za stavu 3:0 pro Žižkov.

Po změně stran se domácí fotbalisté nikam nehnali a soustředili se především na precizní defenzivu. Díky precizní hře opět Jihočeši k výraznější šanci nepustili a na konto si tak v boji o záchranu připsali tři veledůležité body. Jihočeši si budou moci napravit reputaci hned v sobotu, kdy na domácím stadionu na Složišti přivítají béčko Jablonce.