Českobudějovické Dynamo mělo v Ostravě bodový zisk nadosah. Jihočeši nad domácím Baníkem dvakrát vedli, přesto odjeli s prázdnou. „Hodně nás to mrzí. Po bodech jsme skutečně sahali. Když venku dvakrát vedete, ale nevezete nakonec ani bod, je to velká škoda,“ smutnil po utkání s Baníkem Ostrava Rudolf Otepka.

Po domácí výhře nad Příbramí fotbalisté Dynama do Ostravy mířili s poněkud lepší náladou. K jistotě záchrany v lize jim však ještě definitivní body chybějí. A navzdory ambicím ostravského Baníku se na Bazalech utkali proti týmu také se záchranářskými starostmi.

Důležité body si ale Jihočeši neodvezli. „Ale jestli ne tři, tak rozhodně bod jsme tady ztratili,“ pravil Rudolf Otepka po utkání. Zkušený záložník tak vystihl jednoznačné pocity celého mužstva.

Dynamo při tom mělo utkání dobře rozehrané. „Dvakrát jsme vedli, ale nakonec nemáme nic. To je velká škoda,“ smutnil Otepka. Domácí Baník pokaždé vyrovnal a nakonec dal i vítězkou branku na 3:2. „Nedokázali jsme přidat gól, který by utkání rozhodl. My nejsme tým, který by mohl vyhrávat 4:3. Dva góly jsme přesto daly, ale tři dostali a tím pádem prohráli,“ konstatoval blonďatý fotbalista.

„Hlavně za stavu 2:1 jsme měli šance, které jsme mohli využít. To se nám ale nepodařilo a Baník jsme sami postavili na nohy. Oni dali góly a dostali se do vedení, které si už pohlídali,“ hledal důvody porážky Rudolf Otepka.

Jihočechy porážka mrzí hlavně z důvodu, že dvě branky venku skutečně nedávají každý den. Naposledy a vůbec jen jednou se jim to před tím v letošní sezoně povedlo v 6. kole proti Bohemians. „Určitě je pozitivní, že branky dáváme. V tomto jsme se zlepšili, ale bohužel, body nemáme,“ uvedl hráč, který na ostravských Bazalech v minulosti také působil.

Svěřenci trenéra Šilhavého tak potvrdili svou nelichotivou bilanci na soupeřových hřištích. Venku letos Dynamo ještě nevyhrálo. „Je pravda, že venku jsme nevyhráli. Sezona už je taková,“ říká posmutněle Otepka. Při tom po příštím klání se Slavií na jihu Čech bude Dynamo cestovat do Brna. A to by mohl být hodně důležitý zápas. Brněnská Zbrovojovka je momentálně předposlední. Dynamo má na ní náskok sedmi bodů.

„My se teď ale musíme připravit hlavně na Slavii. Pokud bychom tento zápas zvládli, záchraně bychom se zase o velký krok přiblížili. Uvidíme, jak zápas se Slavií dopadne a na základě jeho výsledku s jakou náladou pojedeme do Brna,“ vzhlíží k dalším bojům Rudolf Otepka.