S velmi mladým kádrem odjížděl trenér Lerch k nedělnímu duelu 23. kola České fotbalové ligy do Ovčár. Zkušený domácí tým českobudějovické mladíky po celých devadesát minut vyučoval, což se také projevilo na konečném výsledku. Rezerva na Mělnicku inkasovala čtyři branky a v tabulce zůstala na 11. pozici.

Rozdíl věkových průměrů obou celků činil před nedělním zápasem téměř osm let, což se také na zeleném pažitu projevilo. Ovčárští po celé utkání kontrovali hru, českobudějovické béčko si za celých devadesát minut nevypracovalo žádnou šanci, která by zaváněla gólem. Za zmínku tak stojí snad jen ojedinělá střela Kaňáka, se kterou ovšem Straka neměl sebemenší problém.

To Ovčáry byly vepředu mnohem nebezpečnější a už v 7. minutě mohly jít do vedení. Studený po rohu centroval do vápna, kde se míč odrazil k volnému Petříkovi, který vyslal technickou střelou do šibenici, ovšem gólovou radost mu sebral perfektním zákrokem osmnáctiletý gólman Liška. Hostující brankář musel být ve střehu i proti střele Studeného. Tento pokus ale lapil s ledovým klidem. V 19. minutě měl Liška spíše štěstí, protože ho Müller ze tří metrů vyloženě trefil. Celou akci vypracoval Maršner, jenže vytáhlý útočník Ovčár v ložence selhal.

Útočné choutky domácího Sokola neutuchaly, ale štěstí stálo na straně budějovického béčka i ve 27. minutě, kdy Müller prodloužil hlavou na Maršnera, jenž nastřelil vyběhnuvšího Lišku. Krátce před koncem první půle se Ovčáry dočkaly vedoucí branky. Miroslav Mareš si pro sebe vybojoval balón a z hranice vápna nedal prudkou ranou k tyči Liškovi sebemenší šanci - 1:0. Do kabin se tak o poznání lépe odcházelo Ovčárským.

Obraz hry se nezměnil ani po poločasové pauze. Ovčáry stále diktovaly tempo hry a bylo jen otázkou času, kdy se prosadí i gólově. V 52. minutě ještě Ferenc Róth po narážce s Maršnerem pálil mimo, ale o osm minut později se již dvě stovky diváků radovaly. Domácí trenéři měli šťastnou ruku při střídání a Milan Matějček, který byl na place sotva tři minuty, bodlem svou střelu namířil k pravé tyčce - 2:0.

Tato branka hosty definitivně zlomila a favorit bylo naopak na koni. Vše dokumetoval třetí gól v síti Budějovic. Tomáš Cigánek si všiml, že brankář Liška nestojí na brankové čáře a z hranice velkého vápna ho zkušeně přestřelil - 3:0. Stejný hráč mohl přidat další gól, ale to by musel svůj samostatný únik zakončit mezi tři tyče. Tečku za utkáním udělala 88. minuta. Agilní Maršner posadil míč na hlavu Jaroslava Chalupy a ten uzavřel gólový účet utkání - 4:0.


Ohlasy trenérů

Jiří Lerch (trenér Dynama): "Ovčáry nás dnes předčily zkušeností. První půle z naší strany nebyla špatná, ale stále se opakuje situace, když dostaneme gól, náš výkon jde rapidně dolů. V koutku duše jsem před utkáním doufal, že bychom mohli alespoň bod uhrát, ale dopadlo to nakonec tak, jak to dopadlo. Bohužel se nám útočníci neprosazují. Kaňák s Timmem se ještě nedostali do optimální formy, ale za první poločas bych je chtěl pochválit, protože bojovali a makali. Ovčáry jen potvrdily, že jsou opravdu zkušeným mužstvem."

Pavel Janeček (trenér Ovčár): "První poločas jsme prospali, hra nebyla dobrá. Chtěli jsme hrát nátlakově a mít klidný poločas. Houževnatý a běhavý soupeř nás ale trápil. Naštěstí jsme dali ke konci poločasu gól. Druhá půle už byla v naší režii a výsledek je nakonec jednoznačný. Měli jsme štěstí, že budějovické áčko hrálo v Jablonci, takže jsme hráli proti juniorce a zvládli to."