Fotbalisté Dynama České Budějovice minulou neděli přerušili nepříjemnou osmizápasovou sérii bez výhry, když doma na Střeleckém ostrově porazili poslední Ústí nad Labem 2:0. "Byl to první krok na naší cestě za záchranou. Určitě se to projevilo v kabině, kde je lepší atmosféra," říká nyní před zápasem v Jablonci kouč Dynama Jaroslav Šilhavý.

Jihočeši v minulém kole museli naplno bodovat, aby se alespoň částečně odpoutali od nejnižších míst ligové tabulky. Těžkou úlohu v zápase s Ústím zvládli a díky tříbodovému zisku se posunuli na dvanácté místo ligové tabulky. "Je to naprosto přirozené, že když se po dlouhé době vyhraje, tak se všem hned zase lépe dýchá. Já věřím, že se to projeví hned v nejbližším našem zápase, který hrajeme v neděli v Jablonci," věří budějovický kouč, který si ale samozřejmě uvědomuje sílu soupeře ze severu Čech: "Není žádných pochyb o tom, že Jablonec bude velice silný soupeř a že bude v zápase velkým favoritem."

Fotbalisté z jihu Čech si na své konto připsali v letošní sezoně zatím pět výher, jedna z nich se zrodila v domácím prostředí právě proti Jablonci. "Jablonec jsme porazili před půl rokem. Od té doby se toho dost změnilo a samozřejmě tehdy hrálo roli i to, že jsme hráli na domácím hřišti, kde to na silné soupeře umíme. Tato výhra ale určitě nebude mít vliv na nedělní zápas," pokračuje Šilhavý.

Tým Jablonce pod vedením Františka Komňackého prohrál ve středu pohárový zápas v Olomouci, ani tato porážka dle kouče Šilhavého nebude mít na nedělní zápas žádný vliv. "Nemyslím si, že by jim pohárová porážka nějak uškodila. Právě naopak po porážkách se tým snaží o to více soustředit na nadcházející zápas. Jablonec bude v zápase s námi favoritem a bude chtít vyhrát," dodává trenér Dynama.

Jihočeši budou na severu Čech v neděli outsiderem, kouč Šilhavý přesto věří, že zápas na hřišti silného soupeře mohou jeho svěřenci zvládnout. "Samozřejmě se nabízí, že pokud bychom podali podobný výkon jako s Plzní a pokud bychom k tomu přidali lepší koncovku, tak bychom mohli nějaký bod přivézt. Plzeň byla podobně jako Jablonec velkým favoritem a myslím, že jsme s ní odehráli naprosto vyrovnaný zápas," říká.

Kromě dlouhodobých marodů bude moci trenér Dynama využít všechny hráče týmu. "Karetní trest nemá nikdo. V posledním zápase s Ústím zraněný Stráský měl od doktora naordinovaný klid v pondělí a úterý, aby se mu ty stehy nad obočím nějak neotevřely. Nyní je již ale v tréninku a v neděli bude normálně k dispozici," dodává na závěr Jaroslav Šilhavý.