Mladým fotbalistům rezervního týmu Dynama České Budějovice se v zápase proti FK Kunice opět nepodařilo vstřelit gól, a protože soupeř skóroval ve 28. minutě zásluhou Lukáše Dvořáka, utrpěli českobudějovičtí první porážku na domácím hřišti v této sezoně České fotbalové ligy.

Budějovickým se v posledních zápasech střelecky nedaří, ve čtyřech odehraných jarních kolech ČFL se dokázali gólově prosadit pouze jedenkrát, s bilancí tři remízy a jedna prohra. Spravit chuť si chtěli hráči Dynama "B" na domácím hřišti proti týmu FK Kunice a na hřiště vyběhli v tradiční nejsilnější sestavě. V úvodních minutách se na trávníku nic moc nedělo, soupeři se vzájemně oťukávali a o největší rozruch se postaral až v 25. minutě Michal Rakovan, který přímý kop kroutil na vzdálenější tyč do šibenice, brankář Šilhavý s vypětím všech sil pokus vytěsnil.

Ve 29. minutě se Kunice snad poprvé vydaly do útoku. Po kombinaci po pravé staně hřiště centroval Zelinka na vzdálenější tyč, kde trochu dezorientovaný Repa míč vrátil zpět do malého vápna domácích přímo na kopačky Lukáše Dvořáka, pro kterého nebyl problém ze dvou metrů překonat brankáře Křížka, 0:1. Inkasovaná branka domácí hráče vyvedla z míry a hosté převzali iniciativu. V poslední minutě prvého poločasu prodloužil centr do vápna domácích hlavou Engelmann, našel osamoceného Balšánka, jeho střelu z první ale brankář Křížek bravurně vyrazil mimo tři tyče.

Do druhé půle poslal trenér Jiří Lerch na hřiště Reina a jeho přítomnost viditelně oživila útočné snažení domácích. Dynamo zatlačilo svého soupeře před jeho branku, Kunice se však nezdráhaly své pokutové území bránit ve všech jedenácti lidech. Přes drtivý prostorový tlak při obléhání soupeřovy branky se budějovičtí nedokázali dostat do finálního zakončení. Hráči Kunic se spokojili s odkopáváním míčů a při centrech ze stran hřiště naopak dokázali zužitkovat výškovou převahu a nepustili domácí k zakončení.

V 70. minutě proto Rakovan další přímý kop rozehrál z dobrých 25 metrů přímo na soupeřovu branku, tvrdá střela letěla naneštěstí pro domácí doprostřed branky, odkud ji vyboxoval brankář hostí. Paradoxně pakticky vzápětí z protiútoku mohly Kunice navýšit své vedení. Engelmann využil ofenzivní rozestavení domácích a okénkem mezi obránci vyslal do útoku Havlíčka, který pronikl až do vápna domácích, kličkou do středu hřiště si položil na zem brankáře Křížka a střílel míč prakticky do prázdné branky. Těsně před brankovou čarou ale míč ramenem vyrazil mimo navrátivší se Bakala. Hosté se snažili reklamovat ruku, ale rozhodčí stál blízko a celou situaci viděl dobře. Z následného rohu letěl míč po několika odrazech opět do domácí branky, ale golman Křížek byl připraven.

V závěrečných minutách pokračovali domácí v útočném snažení, ale vždy jim chyběl krok dva k přímému zakončení. Vyrovnání se už fanoušci domácích nedočkali a Dynamo "B" tak utrpělo první letošní porážku na domácím hřišti.