Zápas proti Slovácku byl pro budějovické fotbalisty velice důležitý. Tým pod vedením Jaroslava Šilhavého potřeboval poprvé na jaře vyhrát, aby se mohl v klidu připravovat na další ligové boje. Přestože byla na hráčích Dynama patrná velká snaha, k tříbodovému zisku to nakonec nevedlo a Jihočeši se tak dostali do velmi nepříjemné situace.

Na pozápasové tiskové konferenci trenér Dynama Jaroslav Šilhavý potvrdil, že všichni členové realizačního týmu i samotní hráči věděli, o co se v zápase proti Slovácku hrálo. "V prvních dvou jarních domácích zápasech jsme i přes dobrou předvedenou hru nevyhráli, a to se bohužel opakovalo i proti Slovácku. Postavili jsme ofenzivnější sestavu, hráči byli hodně nabuzení a i díky tomu jsme ve středu pole měli v prvním poločase určitá okénka," uznal Šilhavý, který ale viděl ve druhém poločase velkou převahu svého týmu: "Gól jsme ale v tom hektickém závěru vstřelit nedokázali a zápas tak skončil 0:0."

Přestože se hrál na Střeleckém ostrově velmi průměrný zápas, vytvořili si Jihočeši hned několik velmi dobrých šancí. "V prvním poločase mohli skórovat Ondrášek se Stráským a po změně stran byl blízko ke gólu Lengyel a také střídající Mezlík. Je to velká škoda, že se nikdo nedokázal prosadit," vypočítával Šilhavý.

Budějovický trenér byl s přístupem svých hráčů spokojený. "Myslím, že hráči šli celý zápas za vítězstvím. Rvali se o každý balon, bojovali a neúnavně běhali. Soupeř ale velmi pozorně bránil, ve druhém poločase se navíc hra hodně přerušovala a i když jsme měli možnost zahrávat několik standardek z dobrých pozic, nedokázali jsme toho využít," krčil rameny zklamaný trenér.

Přestože si Jihočeši připsali v tabulce pravdy další dva mínusové body, není vzhledem k ostatním výsledkům situace zcela kritická. "Díky výsledkům v tomto kole jsme prakticky neztratili a výsledky nám dost nahrály," řekl Šilhavý, který ale uznal, že po psychické stránce není současný stav pro hráče ani trenéry ideální: "Psychika hraje velkou roli ve výkonu každého hráče. Pokud budou ale kluci pokračovat v nasazení, přístupu a podaří se jim v dalším zápase s Ústím vstřelit jako prvním gól, budeme určitě blízko k vítězství."

Jihočeši na podzim předváděli doma proti papírově kvalitnějším soupeřům lepší výkony než na jaře proti Bohemians nebo Slovácku. I proto měl kouč Dynama vysvětlení. "Je pravda, že na podzim některé zápasy se silnými soupeři vyzněly pro nás lépe. Ale to není zase takové překvapení. V těch zápasech proti silným týmům bývá obraz hry úplně jiný. My musíme v domácích zápasech proti Ústí a potom i proti Příbrami počítat spíše s tím, že tihle soupeři budou vycházet z obrany. Nyní si ale už nemůžeme dovolit žádné další zaváhání, snad to zvládneme," řekl Šilhavý.

V průběhu reprezentační pauzy došlo ke změnám v realizačním A-týmu Dynama a trenér Jihočechů začal samozřejmě pociťovat na svou osobu i větší tlak. Zápas se Slováckem ale jako existenční nebral. "Od klubu jsem nedostal žádné ultimátum, že bych musel bezpodmínečně vyhrát. V sobě jsem to ale měl, i když se nedá říci, ze bych se bál o místo. Ale zodpovědnost jsem cítil za celý klub, který samozřejmě chce hrát první ligu i v dalších letech," řekl Šilhavý, který přiznal, že ani noc před zápasem neprožil bez starostí: "Moc jsem toho nenaspal, ale měl jsem to pak přes den spíš v sobě a před hráči jsem se snažil vystupovat co možná nejpozitivněji."