Fotbalisté Dynama České Budějovice vstupovali do zápasu se Slováckem s jasným cílem. V boji o zachování ligové příslušnosti potřebovali Jihočeši vyhrát, což se jim ale nakonec nepodařilo. V bojovném zápase, který příliš fotbalové krásy nenabídl, ani jedno z mužstev gól nevstřelilo a utkání tak skončilo nerozhodně 0:0. "Remíza se Slováckem je obrovské zklamání," krčil po zápase rameny kapitán Dynama Roman Lengyel.

Jihočeši spoléhali po reprezentační pauze na příznivý los, díky kterému se chtěli hned zápasem se Slováckem odrazit z dolních pater tabulky. Doma na Střeleckém ostrově ale nedokázali poprvé od srpna skórovat a nakonec se tak museli spokojit s remízou 0:0, která v dané chvíli prakticky nic neřeší. "Domácí zápasy se Slováckem a následně i s Ústím měly sloužit k tomu, abychom se z toho dostali, jenže naopak teď po zápase se Slováckem víme, že jsme si nepomohli vůbec," mračil se vytáhlý budějovický stoper.

Budějovické fotbalisty může tedy těšit pouze fakt, že se nedařilo ani dalším týmům v boji o záchranu. "Je pravda, že nám výsledky soupeřů neuškodily, ale na to my se nemůžeme pořád koukat. My také musíme uhrát nějaké body. Pokud bychom dokázali třikrát vyhrát, tak se pak nemusíme ohlížet na soupeře," řekl Lengyel, kterého nejvíce mrzí, že tým přestal vyhrávat na domácím hřišti: "Je to pořád remíza, remíza, remíza a nikam to nevede. Přitom nehrajeme tak strašně, máme v zápasech dobré momenty, vytváříme si šance, ale nedokážeme prostě vyhrát. Když už se nám jednou podaří neinkasovat, tak bohužel zase ani neskórujeme."

Proti zformované obraně Slovácka se Jihočeši prakticky neprosazovali. "Slovácko přijelo s vyloženě defenzivní taktikou. Hráli na jednoho útočníka a čekali na brejky. Málem jim i nějaký vyšel. U nás byla chyba, že jsme nedokázali v prvním poločase vstřelit gól. Pokud bychom se dostali do vedení, tak by to Slovácko muselo otevřít a asi by to vypadalo jinak," pokračoval Lengyel, který v nepřesvědčivém výkonu neviděl problémy s případnou nervozitou: "Nervozní jsme právě nebyli. V kabině byla pohoda a připravovali jsme se na to jako na jiný zápas. Zápas to byl samozřejmě důležitý, ale abychom z toho byli nějak extra nervózní, tak to určitě ne. Panika v kabině určitě nebyla."

Roman Lengyel podruhé za sebou hrál na pozici středního obránce spolu s Michaelem Žižkou. "Myslím, že to fungovalo celkem dobře. Je jasné, že když tým dostává góly, tak za to větší nebo menší měrou mohou také střední obránci. I když jsme tam soupeře několikrát pustili do šance, tak jsme neinkasovali, takže v tomto směru problém nebyl," dodal Roman Lengyel.

Velké zklamání čišelo také z nejzkušenějšího hráče týmu Rudolfa Otepky. "Těžko se mi to hodnotí, protože ve všech třech utkáních jsme měli vyhrát. První dva zápasy proti Teplicím a Bohemians byly v naší režii, vedli jsme a měli jsme spoustu šancí a podobně tomu bylo i v zápase proti Slovácku," začal hodnocení zápasu středopolař Dynama. "Byli jsme málo důrazní ve vápně a nedokázali jsme tam ten míč do brány dotlačit. Navíc jsme ve druhém poločase vyšli z tempa, když jsme tady museli sledovat tu estrádu s ošetřováním a střídáním brankářů," pokračoval Otepka, který neměl pochopení pro skutečnost, že gólmana Slovácka Ilju Motalyga chytaly trochu záhadně křeče do obou nohou.

Přestože se budějovičtí fotbalisté nyní dostali do velmi svízelné situace, mají před sebou ještě dostatek zápasů, ve kterých mohou odvrátit případnou pohromu. Rudolf Otepka přesně také ví, co je potřeba změnit, aby se týmu začalo výsledkově dařit: "Naším největším problémem je to, že se nedokážeme s míčem na kopačce prosadit až do vápna soupeře. Ať už chytrou kombinací a nebo při akcích jeden na jednoho. Ve vápně je pak už útočící hráč více chráněný a soupeř ho nemůže tak snadno zastavit. My se ale do vápna prakticky nedostáváme."

S lepšími pocity opouštěl hrací plochu Střeleckého ostrova útočník Slovácka Petr Švancara. Jeho tým získal na jihu Čech zlatý bod, který mu může pomoci v boji o první ligu: "Samozřejmě to tu bereme jako získaný bod. Ve finální fázi nám chyběla kvalita, a proto jsme na víc než na remízu 0:0 nemohli pomýšlet. Popel na hlavu si musím sypat hlavně já, protože na to, co jsem nedokázal ten míč zpracovat, mohu říci jen ´vyndejte mi tu věc z boty´, protože tohle jsem měl dohrát určitě do kvality. A to je právě to, co nám jako celému týmu dnes chybělo," řekl Petr Švancara.

Útočník Slovácka přiznal, že se na Střeleckém ostrově nehrál pohledný zápas a že fanoušci chvílemi spíše trpěli. "Souhlasím s tím, že to byl hodně špatný fotbal, na který se nedalo koukat. Právě my útoční hráči máme ten fotbal co nejvíce zatraktivnit, což se nám ale jednomu týmu vůbec nedařilo. Je to holt boj o záchranu, a to se na hráčích obou týmů očividně podepsalo," dodal fotbalový bavič Petr Švancara.