Juniorka Dynama uhrála v Praze bod za remízu s Vltavínem. Do vedení se v první čtvrthodině dostali domácí fotbalisté. Dynamo vyrovnalo až v 76. minutě díky Michalu Kaňákovi. Ten se prosadil po přihrávce Timma. B-tým ve čtvrtém jarním utkání uhrál třetí bod a poprvé vstřelil branku.

Na hřišti silného Vltavínu začali Jihočeši velmi aktivně a v úvodní pětiminutovce soupeře prakticky nepůjčili balon. Přestože velmi dobře kombinovali ve středu pole, na dostřel domácí brány se prakticky nedostali. Paradoxně to tak byli nakonec hráči Vltavínu, kteří se trochu překvapivě ve 14. minutě dostali do vedení. Po nevinné akci středem pole napřáhl na hranici velkého vápna Jan Předota a brankář Křížek byl na jeho střelu krátký - 1:0.

Svěřenci Jiřího Lercha tak zvýšili své úsilí a svého soupeře zatlačili před jeho bránou. Hned v 17. minutě vyslal Rakovan nebezpečnou střelu směrem k Čabovi, který ale balon tygřím skokem zastavil. O pár minut později nejprve pálil nebezpečně Kaňák a po zákroku domácího brankáře kopali Jihočeši roh, který po přiťuknutí Simiće zakončoval Petr Šíma. Jenže i s jeho střelou si domácí obrana ve spolupráci s brankařem poradilo a stav zůstal nezměněný.

V dalším průběhu prvního poločasu se hra opticky vyrovnala a ani jedno z mužstev se nedostalo do nebezpečnějšího zakončení. Jihočeši se snažili být stále aktivní, v útoku se jim ale proti zdatným obráncům Vltavínu příliš nedařilo a do kabin se tak odešlo za stavu 1:0 pro domácí.

Druhý poločas byl vyloženě o trpělivosti Jihočechů, která nakonec přinesla své ovoce. Domácí hráči dlouhé minuty drželi balon daleko od své brány a nic nenasvědčovalo tomu, že by se mladíci Dynama mohli dostat do nějakého náporu. Útočníci Kaňák s Timmem sice statečně bojovali na hrotu útoku, proti pozorně bránícímu domácímu celku jim to bylo ale dlouhé minuty málo platné.

Stejně jako se znenadání trefili v prvním poločase domácí, skórovali i ve druhé půli Jihočeši. Po šanci domácího Sochy předvedli hráči Dynama rychlý protiútok, po kterém se míč z levé strany dostal až k Mariánu Timmovi, ten ho uvnitř vápna přiťukl naběhnutému Michalu Kaňákovi, který přesnou ranou vyrovnal na 1:1. Domácím hráčům pak již nebyl dostatek morálních sil na vítězný gól a když se ani v samém závěru neprosadili Jihočeši po zajímavě rozehraném rohovém kopu, skončilo utkání spravedlivou remízou.

Fotogalerie


Ohlasy trenérů

Jiří Lerch (trenér Dynama): "Po těch třech úvodních jarních zápasech, kdy se nám nepodařilo vstřelit branku, jsme na Vltavín jeli s trochu defenzivnější taktikou, protože jsme věděli, že domácí jsou silné zkušené pražské mužstvo. Měli jsme o soupeři informace a tomu jsme také přizpůsobili taktiku. Myslím, že především v prvním poločase jsme hráli přesně to, co jsme chtěli. Vltavín měl jednu střelu na bránu, ze které paradoxně vstřelil branku, což nás malinko srazilo. I když jsme prohrávali po poločase 1:0, tak jsem klukům v kabině říkal, ať jsou trpěliví, že naše šance musí ve druhém poločase ještě přijít a že musí být v klidu, aby jí dokázali využít. Šance přišla a nyní jsme samozřejmě moc rádi, že jsme dokázali branku vstřelit a vyrovnat na konečných 1:1. Myslím, že bod z venku, a ještě navíc ze hřiště kvalitního Vltavínu, má rozhodně velkou cenu."